• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

Gouden 100 Coronas munt uit Oostenrijk

2.296,00 Per stuk 75,28 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
19 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Gouden 100 Coronas munt uit Oostenrijk - deze gouden munten bevatten 30,48 gram fijngoud.

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.296,00
Prijs per gram
€ 75,28
Productsoort
Munt
Gehalte
90%
Nettogewicht
27,45 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

Gouden 100 Coronas munt uit Oostenrijk

Deze munten zijn in 90% goud geslagen en bevatten daarmee exact 30,48 gram fijngoud. De diameter van deze munt is 37,1 mm met een dikte van 2,3 mm. De 100 Coronas gouden munt werd in Oostenrijk geproduceerd en is één van de meest bekende (oude) gouden beleggingsmunten.

Ontwerp Gouden Coronas

Het imposante wapen van Oostenrijk-Hongarije siert de voorzijde van de munt. De tweekoppige adelaar, symbool van het keizerrijk, strekt zijn vleugels uit over wapenschilden van de verschillende Habsburgse gebieden. Dit toont de kracht en eenheid van het rijk in die tijd.
 
Het gedetailleerde portret van Franz Joseph I is op de achterzijde van de munt te vinden. De Latijnse tekst rondom het portret luidt: "GAL-ILL-ETC-ETAP-REC HVNG-FRANC-10S-I-D-G-1MP-AVSTR-REX-BOH. Dit weerspiegelt de uitgebreide titels van de keizer en zijn heerschappij over een groot deel van Centraal-Europa.


Uitgelicht

  • Historische gouden beleggingsmunt uit Oostenrijk
  • Geslagen in 90% puur goud


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.