• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

500 gram zilverbaar Germania Mint

638,00 Per stuk 1,28 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
59 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze 500 gram zilveren baar is uitgegeven door de Germania Mint. De zilverbaar bevat 500 gram puur zilver. Op de baar is h... Deze 500 gram zilveren baar is uitgegeven door de Germania Mint. De zilverbaar bevat 500 gram puur zilver. Op de baar is het logo van het producent te zien. Daarnaast bevat de zilverbaar van Germania Mint ook een individueel serienummer op de voorkant en een identificatiecode op de achterkant. Dit garandeert de echtheid van de zilverbaar.  
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 638,00
Prijs per gram
€ 1,28
Productsoort
Baar
Gewicht
500 gram
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Smelterij
Germania Mint

Informatie

Germania Mint 500 gram zilverbaar

De Germania Mint 500 gram zilverbaar bevat 99,99% puur zilver. De zilveren baar heeft een lengte van 85,6 mm en een breedte van 43,8 mm. De zilverbaar van Germania mint is 14 mm dik. Zilveren cast bars (gegoten baren) zoals de 500 gram zilverbaar van Germania mint worden gesmolten tot vloeibare vorm en vervolgens in een mal gegoten. Hier worden vervolgens de kenmerken van de baar in gestempeld. Zoals het logo van de Germania Mint, het zilvergehalte en het unieke baarnummer.
 

Germania Mint

De Germania Mint is in 2018 opgericht door de Kurowski Group en is gevestigd in Polen. In 2021 is de Germania Mint begonnen met het uitbreiden van de collectie. Waar eerst vooral munten werden geproduceerd door de Germania Mint is het in 2021 ook begonnen met uitgeven van andere beleggingsproducten, waaronder deze 500 gram zilverbaar. Ondanks dat de productie van deze zilverbaren vrij recent is begonnen, zijn de baren wereldwijd bekend.

Ontwerp Germania Mint zilverbaar van 500 gram


Voorzijde

Op de voorzijde van de 500 gram zilverbaar van Germania Mint is het logo van de Germania Mint te zien. Deze is aan de bovenzijde weergeven. In het logo is een tweehoofdige adelaar afgebeeld. Deze wordt omringd door een krans. Op de top van het logo is een kroon weergegeven. Onder het logo is zijn de kenmerken van de baar te vinden met de naam van de mint GERMANIA MINT, het gehalte 999.9 FINE SILVER en het gewicht 500 G weergegeven. Onderaan de baar is het individuele en unieke serienummer te af te lezen. 


Achterzijde

Op de achterzijde van de 500 gram zilveren baar van de Germania Mint is naast het hologram weinig informatie af te lezen. Bij de meeste gegoten baren is het ontwerp vaak op één kant afgebeeld. Op de achterkant zijn vaak wat texturen, zoals lijnen en strepen, te zien die worden gevormd bij het gieten van de zilverbaren. De achterzijde bevat ook een hologram van de Mint waarop het logo is afgebeeld evenals diverse watermerken. Daarnaast is op dit hologram ook een identificatiecode te zien. Deze garandeert samen met het baarnummer op de voorkant de echtheid.

21% BTW bij zilverbaren

Zilveren baren worden belast met 21% BTW. Dit maakt de 500 gram zilverbaar van Germania Mint voornamelijk interessant voor zakelijke aanschaf. Wanneer u de zilverbaar zakelijk aanschaft kunt u de BTW namelijk terug vorderen bij de Belastingdienst.
 
Koopt u als particulier? Dan is het wellicht interessanter om zilveren munten of zilveren muntbaren aan te schaffen. Zilveren munten of zilveren muntbaren vallen namelijk onder de margeregeling, die deze producten voor particulieren voordeliger maakt.
 
De 500 gram zilverbaar van Germania Mint wordt geleverd in de originele verpakking van de Germania Mint. Dit is een zwart kartonnen hoesje ter bescherming. Op dit omhulsel zijn wederom het logo en de eigenschappen van de baar weergegeven. 


Uitgelicht

  • Zilverbaar van 500 gram puur zilver (99,99%)
  • Afmeting van 85,6 x 43,8 x 14,0 mm
  • Met individueel en uniek serienummer
  • Uitgegeven door de Germania Mint


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Germania Mint

Germania Mint

De Germania Mint is een Duits fabrikant van edelmetaal die zich ook specialiseert in herdenkingsmunten. De munten van de Germania Mint zijn rijk in details. Deze details onderscheiden de Germania munten van andere munten en daarom zijn ze erg gewild bij verzamelaars.

De naam van de Germania Mint komt van het oude land Germanië. Germanië is een oud land dat bestond uit het huidige Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Germanië werd vroeger bewoond door zo’n vijf miljoen inwoners van vooral Germaanse stammen, maar hoe Germanië precies is ontstaan is onduidelijk.