• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

5 troy ounce zilveren munt Mount Vinson 2022

449,95 Per stuk 2,89 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 5 troy ounce zilveren Mount Vinson munt komt uit de 7 Summits serie. Deze serie is gewijd aan 's werelds hoogste en ber... De 5 troy ounce zilveren Mount Vinson munt komt uit de 7 Summits serie. Deze serie is gewijd aan 's werelds hoogste en beroemdste bergen. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos met echtheidscertificaat en heeft een oplage van 777 stuks wereldwijd.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
5 troy ounce
Brutogewicht
155,66 gram
Jaar van uitgave
2022

Informatie

5 troy ounce zilveren 7 Summits Mt. Vinson munt 2022

Deze prachtige 5 troy ounce zilveren munt komt uit de 7 Summits serie. Deze serie is gewijd aan ’s werelds hoogst een beroemdste bergen. In deze editie staat de Mount Vinson (de Vinsonberg) centraal.
 

Mount Vinson

De Mount Vinson is de hoogste berg op Antarctica en bevindt zich op ongeveer 1200 kilometer van de zuidpool. De berg maakt deel uit van het Vinsonmassief (een gebergtemassief in Antarctica) en werd oorspronkelijk bemeten als 5.140 meter hoog. Echter is volgens metingen uit circa 2000 de Mount Vinson “slechts” 4892 meter hoog.
 

Presentatiedoos met certificaat

De munt wordt geleverd in de originele prestatiedoos samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er slechts 777 stuks gemaakt.

Oplage van 777 stuks wereldwijd

Het ontwerp

Op de voorzijde ziet u een bovenaanzicht van de Mount Vinson. De munt is voorzien van smartminting technologie met hoog reliëf waardoor het ontwerp goed naar voren komt van de berg. Rondom het ontwerp staan de inscripties “Mt. VINSON 4892 m - Sentinel Range, Antarctica'' - de naam van de munt en de hoogte van de berg, ''THE 7 SUMMITS'' - de naam van de serie en ''2022'' - het jaar van uitgifte.
 
De achterzijde toont het portret van koningin Elizabeth II samen met de inscripties ''ELIZABETH II'' - de naam van de koningin, ''COOK ISLANDS'' - het land van herkomst en ''25 DOLLARS'' de nominale waarde van de munt.