• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

5 troy ounce zilverbaar Germania Mint

205,00 Per stuk 1,32 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
24 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 5 troy ounce zilveren baar van Germania Mint wordt gegoten in 99,99% puur zilver. Op de zilveren baar is het unieke ser... De 5 troy ounce zilveren baar van Germania Mint wordt gegoten in 99,99% puur zilver. Op de zilveren baar is het unieke serienummer af te lezen. De zilverbaar van 5 troy ounce wordt uitgegeven door de Germania Mint. De zilveren baar heeft een gehalte van 99,99% zilver en bevat 5 troy ounce (155,5 gram) puur zilver. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 205,00
Prijs per gram
€ 1,32
Productsoort
Baar
Gewicht
5 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Smelterij
Germania Mint

Informatie

Zilverbaar 5 troy ounce van Germania Mint

De 5 troy ounce zilverbaar Germania Mint wordt gegoten in 99,99% puur zilver. Deze compacte zilverbaar weegt 155,52 gram en is daardoor geschikt voor de kleinere zakelijke belegger. De zilverbaren wordt uitgegeven door het bekende munthuis Germania Mint en zijn daardoor wereldwijd bekend.
 

Germania Mint, een nieuwe leverancier

De 5 troy ounce zilverbaar wordt uitgegeven door de Germania Mint. Deze mint is vrij recent opgericht. In 2018 is de Germania Mint opgericht door de Kurowski Group en de mint is gevestigd in Polen. De geschiedenis van de mint is terug te leiden naar 1986, toen Apolinary Kurowski, de vader van Szymon Kurowsky (eigenaar van de mint) een eigen muntenwinkel opende. Vanaf dit moment is het munthuis van familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met 200 werknemers.
 

Zilverbaren als zakelijke belegging

Zilverbaren worden gezien als grondstof en daarom standaard belast met 21% btw. Voor particulieren zijn zilverbaren dan ook minder geschikt dan zilveren munten, aangezien zilveren munten onder de margeregeling vallen. Bij een zakelijke aankoop is het echter doorgaans mogelijk om de btw weer terug te vorderen. Hierdoor kunt u als zakelijke klant goedkoop in zilver investeren. Het zilver wordt namelijk onderdeel van uw bedrijfsvermogen. Indien u uw zilverbaren weer wilt verkopen, dient u de 21% BTW weer in rekening te brengen.

Ontwerp Germania Mint zilverbaar van 5 troy ounce

Op de voorzijde van de 5 troy ounce zilverbaar zien we het logo van de Germania Mint. In dit logo is een tweekoppige adelaar weergegeven die wordt omringd door een krans. Boven de adelaar is een kroon te zien. Daarnaast staat op de voorzijde van de 5 troy ounce zilverbaar ook de naam van de mint GERMANIA MINT, het zilvergehalte 999.9 FINE SILVER, het individuele en unieke baarnummer en het gewicht van de baar 5 OZ

Op de achterzijde van de 5 troy ounce zilverbaar van de Germania Mint zien we het hologram van de Mint. Op dit hologram is het logo van de mint te zien met diverse watermerken. Daarnaast staat er op dit hologram ook een identficatienummer. Dit nummer vormt samen met het baarnummer op de voorzijde de echtheidsgarantie. De achterzijde van de zilverbaar van de Germania Mint is voor de rest blank. Dit komt omdat het ontwerp van de zilverbaren meestal op de voorkant wordt weergegeven.
 


Uitgelicht

  • Gegoten in 99,99% puur zilver
  • Uniek serienummer op de zilverbaar
  • Afmetingen: 51,7 x 32,3 x 10 mm


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Germania Mint

Germania Mint

De Germania Mint is een Duits fabrikant van edelmetaal die zich ook specialiseert in herdenkingsmunten. De munten van de Germania Mint zijn rijk in details. Deze details onderscheiden de Germania munten van andere munten en daarom zijn ze erg gewild bij verzamelaars.

De naam van de Germania Mint komt van het oude land Germanië. Germanië is een oud land dat bestond uit het huidige Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Germanië werd vroeger bewoond door zo’n vijf miljoen inwoners van vooral Germaanse stammen, maar hoe Germanië precies is ontstaan is onduidelijk.