• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

3 troy ounce zilveren munt Geweldige Dieren Kameleon - antieke afwerking 2021

399,00 Per stuk 4,28 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
7 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De eerste uitgave binnen de Amazing Animals serie, de Chameleon. Met een oplage van slechts 421 stuks en de unieke kleurnu... De eerste uitgave binnen de Amazing Animals serie, de Chameleon. Met een oplage van slechts 421 stuks en de unieke kleurnuances een must-have voor een verzamelaar. Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
3 troy ounce
Jaar van uitgave
2021

Informatie

3 troy ounce zilveren Chameleon Amazing Animals munt 

Deze 3 troy ounce zilveren munt, gewijd aan de ongelooflijke dierenwereld, komt uit de serie Amazing Animals. De eerste uitgave binnen deze serie is gewijd aan de kameleon. Er is gebruik gemaakt van een antieke afwerking met hoog reliëf en een emaille afwerking. Emaille is de beschermlaag van gesmolten glas aangebracht op voorwerpen van metaal om deze te beschermen, isoleren of om te versieren. 
 
De munt bevat 3 troy ounce - oftewel 93,3 gram - aan 99,9% puur zilver. In het land van herkomst, Niue, heeft de munt een nominale waarde van 7 dollar. 
 
Met een oplage van slechts 421 stuks wereldwijd is deze munt een uniek item binnen uw verzamelcollectie. De munt wordt dan ook geleverd in een mooie presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. 

Details

Op de achterkant van de munt ziet men een prachtige kameleon met zijn lange tong wijzend naar een sprinkhaan die op een blad ligt. De kameleon is rijk aan details: zo heeft hij zygodactul voeten, perfect om in bomen te klimmen en zijn typisch gekrulde staart is te zien, gebruikt om voorwerpen vast te pakken of vast te houden. Het dier is in hoog reliëf en is voorzien van een holografische emaille afwerking waardoor het dier van kleur kan veranderen, net als in het echt.
 
Het kantelen van de munt en het ontdekken van de verschillende kleurnuances waarin de kameleon kan veranderen is fascinerend om te zien! Bovendien heeft het dier een helder oog, dankzij een kristallen inzetstuk dat het prachtige ontwerp compleet maakt! Op de achtergrond is de antieke afwerkingskwaliteit te zien en veel verschillende bladeren met fijne lijnen in reliëf.
 
Op de voorzijde van de munt ziet men de gekrulde staart van de kameleon en bovenaan koningin Elizabeth II. Ook ziet u het land van herkomst 'Niue', de nominale waarde van '7 dollars', de zuiverheid van de munt 'Ag 999' (99,9% puur zilver) en tot slot het jaartal '2021'.