• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Niue Jaar van de Draak 2024 Prooflike

219,00 Per stuk 3,52 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
7 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 2 troy ounce zilveren Year of a Dragon Prooflike munt is in 2024 geslagen door de Lithuanian Mint. De munt komt uit de... De 2 troy ounce zilveren Year of a Dragon Prooflike munt is in 2024 geslagen door de Lithuanian Mint. De munt komt uit de Lithuanian Lunar Year serie en toont het ontwerp van een draak. De munt heeft een prachtig ontwerp, ongelooflijke hoog reliëf en wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De oplage is beperkt tot 500 stuks wereldwijd.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2024

Informatie

2 troy ounce zilveren Year of a Dragon Prooflike munt 

Deze 2 troy ounce zilveren Year of a Dragon prooflike munt is gewijd aan het jaar van de draak. De munt bevat 62,206 gram aan 99,9% puur zilver en heeft een prooflike conditie. 
 
In het land van herkomst – Niue – heeft de munt een nominale waarde van 5 dollar. De zilveren munt heeft een diameter van 50 millimeter en wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er maar 500 stuks gemaakt van deze munt.

Ontwerp Niue Jaar van de Draak 2024


Voorzijde

De voorzijde toont het ontwerp van een draak middels een punteffect dat doet denken aan het concept van de mandalakunst.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III samen met het jaar van uitgifte, het land van uitgifte, de nominale waarde en het gehalte van de munt.

Het verhaal achter de munt

Volgens de Oosterse kalender is de draak het krachtigste teken en staat hij voor kracht, geluk en voorspoed. De munt komt uit de de Lithuanian Lunar Year serie en toont een draak gerealiseerd met een punteffect dat doet denken aan het concept van de mandalakunst. 
 
De draak is een mythisch wezen dat in vele culturen voorkomt. In de Chinese cultuur wordt hij gezien als het symbool van keizerlijke macht en geluk. In andere culturen staat de draak juist bekend als een gevaarlijk en kwaadaardig wezen. Het ontwerp van de munt is gebaseerd op traditionele mandala kunst, wat ook weer verwijst naar het Oosterse thema van de draak. Mandalakunst staat voor eenheid en heelheid en wordt vaak gebruikt als middel voor meditatie en spirituele ontwikkeling. 


Uitgelicht

  • Bevat 2 troy ounce (62,206 gram) aan 99,9% puur zilver
  • Geleverd in presentatieverpakking samen met certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 500 stuks