• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt de 12 olympiers in de dierenriem – Artemis vs Sagittarius

268,00 Per stuk 4,31 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
5 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze prachtige 2 troy ounce zilveren verzamelmunt is geslagen in 99,9% puur zilver en de achtste munt van de 12 olympi&eum... Deze prachtige 2 troy ounce zilveren verzamelmunt is geslagen in 99,9% puur zilver en de achtste munt van de 12 olympiërs in de dierenriem serie.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2022

Informatie

2 troy ounce zilveren Artemis munt

De 2 troy ounce zilveren munt de 12 olympiërs in de dierenriem – Artemis vs Sagittarius is een prachtige zilveren verzamelmunt waarin de Griekse mythologie en de traditionele sterrenbeelden centraal staat. Bij de achtste munt uit de serie 12 olympiërs in de dierenriem staat godin Artemis en het sterrenbeeld de Boogschutter centraal.
 
Griekse godin Artemis wordt tot op de dag van vandaag gekoppeld aan het teken de Boogschutter (Sagittarius). Artemis is de godin van de jacht en daarom vaak geassocieerd met vurige pijlen die de duisternis verlichten en degene die haar beledigingen vernietigen. De Boogschutter wordt daarnaast gezien als het eerste teken van de nacht en als het begin van de winter. Deze overlappende kenmerken maken dit een logische keuze voor deze bijzondere verzamelmunt.

Ontwerp van de zilveren Artemis munt

Op de voorkant van de munt wordt de Griekse godin Artemis afgebeeld met een pijl en boog. Het ontwerp is zowel op de voor- en achtergrond prachtig gedetailleerd. Artemis komt duidelijke naar voren, maar ook de boom en het hert op de achtergrond worden mooi weergegeven. De naam “Artemis” en de nominale waarde van de munt “5 DOLLARS” zijn ook verwerkt in het ontwerp.

Op de achterkant van de munt worden de twaalf sterrenbeelden in cirkel afgebeeld. Zowel de beeltenis als het zodiac teken worden per sterrenbeeld prachtig in beeld gebracht. Aanvullend is er bij deze munt een edelsteen toegevoegd bij de Boogschutter. In het midden van de munt is een beeltenis van Koning Elizabeth II te vinden gezamenlijk met de tekst “Elizabeth II” en “SAMOA 2022”.


Uitgelicht

  • Achtste munt uit de 12 olympiërs in de dierenriem serie
  • Geslagen in 99,9% puur zilver
  • Ontwerp met prachtige antieke afwerking