• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt David antieke afwerking

229,00 Per stuk 3,68 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
7 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 2 troy ounce zilveren David munt met antieke afwerking. De munt bevat 62,2 gram aan 99,9% puur zilver en heeft een opla... De 2 troy ounce zilveren David munt met antieke afwerking. De munt bevat 62,2 gram aan 99,9% puur zilver en heeft een oplage van 500 stuks wereldwijd.
Lees meer

Specificaties

Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2022

Informatie

2 troy ounce zilveren munt David antieke afwerking

De 2 troy ounce zilveren David munt is een nieuwe uitgave, opgedragen aan David van Michelangelo. Het beeldhouwwerk van David is een voorbeeld van plastische kunst en is gemaakt van de beroemdste creatie van Michelangelo. Het zei dat Michelangelo, nadat hij had besloten om David te maken, eerst een model van het beeld maakte dat onder water bleef. Toen het water ging zakken en een deel van het gezicht van het standbeeld onthulde, herhaalde Michelangelo dat deel in het stenen blok en begon hij dit prachtige beeldhouwwerk te maken.
 
De munt heeft een prachtig hoog reliëf en is gemaakt met een antieke afwerking. De munt wordt geleverd in een geschenkdoosje met daarbij het Certificaat van Echtheid. De oplage is beperkt tot 500 stuks wereldwijd.

Op de voorzijde van de munt ziet men het gezicht van David, in steen gehouwen in hoog reliëf.
 
Op de achterzijde van de munt staat in het midden van het ontwerp de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, met rondom de inscripties: "ELIZABETH II" - de naam van de koningin, "NIUE" - het land van uitgifte, "5 DOLLARS ” – de nominale waarde, “2022” – het jaar van uitgifte en “Ag 999” – de fijnheid van het zilver.