• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Britannia 2022 Proof

279,95 Per stuk 4,50 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
5 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze zilveren 2 troy ounce Britannia munt is geslagen in Proof conditie en bevat 99,99% puur zilver. De keerzijde is ontwo... Deze zilveren 2 troy ounce Britannia munt is geslagen in Proof conditie en bevat 99,99% puur zilver. De keerzijde is ontworpen door Dan Thorne en wordt geleverd in een bijpassend geschenkdoosje.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2022
Munthuis
Royal Mint

Informatie

2 troy ounce zilveren munt Britannia 2022 Proof

Deze zilveren 2 troy ounce Britannia munt is geslagen in Proof conditie en bevat 99,99% puur zilver. De keerzijde is ontworpen door Dan Thorne en wordt geleverd in een bijpassend geschenkdoosje.
 
De munt heeft een nominale waarde van vijf Britse pond en is geslagen door de Royal Mint.  

Op de voorzijde van de munt staat in een gestippelde centrale cirkel de staande figuur van Britannia, de vrouwelijke personificatie van Groot-Brittannië, die naar links kijkt. Zij draagt een helm met een Corinthische kuif, die naar achteren is geschoven om haar gezicht te onthullen. In haar rechterhand houdt ze een drietand, in haar linkerhand een schild met daarop het brullende gezicht van een leeuw. Op de achtergrond golven en de Engelse vlag.
 
Op de achterzijde van de munt staat het hoofd van koningin Elizabeth II, naar rechts kijkend, met de diamanten diadeemkroon op haar hoofd.

Oplage van 750 stuks
The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.