• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt 12 olympiers in de dierenriem - Hera vs Aquarius

229,00 Per stuk 3,68 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
8 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze 2 troy ounce (62,206 gram) zilveren munt bestaat uit puur zilver (99,9%). Op de voorzijde van de munt ziet u de Griek... Deze 2 troy ounce (62,206 gram) zilveren munt bestaat uit puur zilver (99,9%). Op de voorzijde van de munt ziet u de Griekse godin Hera. De munt wordt geleverd met certificaat van echtheid en in een presentatiedoos. Wereldwijd heeft deze munt een oplage van slechts 999 stuks. 
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

2 troy ounce zilveren munt Hera vs Aquarius

Deze 2 troy ounce (62,206 gram) zilveren munt (99,9%) toont de Griekse godin Hera uit de Twaalf Olympiërs in de Dierenriem. De Twaalf Olympiërs in de Dierenriem is een set van twaalf munten en gaat na welke van de traditionele sterrentekens samenvallen met de Olympische goden uit het oude Griekenland. De godin Hera is de zus en echtgenoot van oppergod Zeus. Ze is de godin van het huwelijk en staat symbool voor vruchtbaarheid. In haar hand heeft ze doorgaans een staf en een pauw. 
 

Hera

De sterren aan de hemel zouden zijn ontstaan uit druppels melk van Hera. Om die reden gebruiken wij de term 'melkweg' voor ons sterrenstelsel. De pauw, koe en kraai zijn aan Hera gewijde dieren. Samen met Zeus kreeg ze vier kinderen: Ares en Hephaistos (goden) en Eileithyia en Hèbè (godinnen). Net als Zeus heeft de godin Hera controle over de lucht en atmosfeer. Ze kan bijvoorbeeld allerlei weersverschijnselen, zoals donder en bliksem, over de aarde laten neerdalen. Als vrouw van Zeus geniet Hera in het godenrijk van veel aanzien. Ze wordt ook wel de koningin van de Griekse goden genoemd.

Ontwerp van de zilveren Hera vs Aquarius munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is een afbeelding te zien weergegeven van de Griekse godin Hera. Aan de bovenkant van de munt is de tekst HERA weergegeven en aan de onderzijde ziet u de nominale waarde 5 DOLLARS genoteerd.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt staan de Griekse afbeeldingen voor de maanden waarin iemand geboren kan zijn. In het midden van de munt is een beeltenis van koningin Elizabeth II te vinden gezamenlijk met de tekst Elizabeth II en SAMOA 2022.

Geleverd met presentatiedoos en certificaat van echtheid

Deze bijzondere munt heeft een antieke afwerking. De munt wordt geleverd in een elegante verpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is slechts 999 stuks!
 
De geschenkverpakking is speciaal ontworpen voor deze verzamelmunt. Op de voorkant van de doos staat een afbeelding vergelijkbaar met de de beeltenis op de voorkant van de munt. Het geheel is met diverse blauwtonen afgewerkt, wat de verpakking een mythische uitstraling geeft, passend bij het ontwerp van de verzamelmunt. 


Uitgelicht

  • Geleverd in presentatiedoos met echtheidscertificaat
  • Wereldwijde oplage van 999 stuks 
  • Antieke afwerking