• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

100 gram zilverbaar Germania Mint

136,00 Per stuk 1,36 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 100 gram zilverbaar van Germania Mint wordt gegoten in 99,99% puur zilver en is voorzien van een uniek baarnummer. De &... De 100 gram zilverbaar van Germania Mint wordt gegoten in 99,99% puur zilver en is voorzien van een uniek baarnummer. De  100 gram zilverbaar van Germania Mint wordt geleverd in een zwart doosje ter bescherming. De originele verpakking van de Germania Mint.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 136,00
Prijs per gram
€ 1,36
Productsoort
Baar
Gewicht
100 gram
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Smelterij
Germania Mint

Informatie

Germania Mint 100 gram zilverbaar

De zilveren baar van 100 gram van Germania Mint heeft een lengte van 40,3 mm en een breedte van 26 mm. De baar is 10,3 mm dik en heeft een zilvergehalte van 99,99%. De zilveren baar bevat 100 gram aan puur zilver.
 
De 100 gram zilverbaar wordt geproduceerd door de Germania Mint. Dit munthuis is in 2018 opgericht door de Kurowski Group in Polen. Ondanks dat het munthuis nog niet zo lang bestaat is deze wel al wereldwijd goed bekend.  
 

Zilveren baren

Zilveren cast bars (gegoten baren), zoals deze 100 gram zilveren baar van Germania Mint, worden gesmolten tot vloeibare vorm en vervolgens in een mal gegoten. Vervolgens worden alle kenmerken zoals het logo, het gewicht, het zilvergehalte toegevoegd en het individuele en unieke serienummer toegevoegd. Op de achterkant wordt een hologram toegevoegd met een uniek identificatienummer die, samen met het serienummer op de voorkant, de echtheid garandeert. 
 

Ontwerp Germania zilverbaar 100 gram

Op de voorkant van de 100 gram zilverbaar van Germania Mint zijn de kenmerken van de baar af te lezen. Zo is hier het logo van de Germania Mint te zien. In het logo is een tweekoppige adelaar afgebeeld. Daarnaast is op de voorzijde de naam van de mint GERMANIA MINT,  het gewicht 100 GRAM en het gehalte 999.9 FINE SILVER weergegeven. Tenslotte is ook het unieke serienummer weergegeven op de voorzijde.

Op de achterkant van de 100 gram zilverbaar van Germania mint is een hologram te vinden. In dit hologram staat een uniek identificatienummer, die samen met het individuele en unieke serienummer op de voorkant garant staat voor de echtheid van de baar. Op dit hologram is daarnaast ook het logo van de Germania Mint te vinden en diverse watermerken. Het overige deel van de 100 gram zilverbaar is blank. Dit komt omdat bij de meeste baren het ontwerp aan de voorzijde te vinden is. 

Zilverbaren als zakelijke belegging

Zilverbaren worden gezien als grondstof en daarom standaard belast met 21% btw. Bij een zakelijke aankoop is het echter doorgaans mogelijk om de btw weer terug te vorderen. Hierdoor kunt u als zakelijke klant goedkoop in zilver investeren. Het zilver wordt namelijk onderdeel van uw bedrijfsvermogen. Indien u uw zilverbaren weer wilt verkopen, dient u de 21% BTW weer in rekening te brengen.
 
Voor particulieren zijn zilverbaren dan ook minder geschikt dan zilveren munten, aangezien zilveren munten onder de margeregeling vallen. Hierbij wordt er alleen BTW berekend over de winstmarge van de handelaar en niet over de totale prijs van het product. 


Uitgelicht

  • 100 gram puur zilver (99,99%)
  • Met individueel en uniek baarnummer
  • Afmeting van 40,3 x 26,0 x 10,3 mm
  • Uitgave door de Germania Mint


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Germania Mint

Germania Mint

De Germania Mint is een Duits fabrikant van edelmetaal die zich ook specialiseert in herdenkingsmunten. De munten van de Germania Mint zijn rijk in details. Deze details onderscheiden de Germania munten van andere munten en daarom zijn ze erg gewild bij verzamelaars.

De naam van de Germania Mint komt van het oude land Germanië. Germanië is een oud land dat bestond uit het huidige Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Germanië werd vroeger bewoond door zo’n vijf miljoen inwoners van vooral Germaanse stammen, maar hoe Germanië precies is ontstaan is onduidelijk.