• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

10 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Seymour Unicorn 2024 Proof

1.199,00 Per stuk 3,85 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 10 troy ounce zilveren Seymour Unicorn is de nieuwste uitgave van de Tudor Beasts serie. De munt bevat 311,03 gram aan... De 10 troy ounce zilveren Seymour Unicorn is de nieuwste uitgave van de Tudor Beasts serie. De munt bevat 311,03 gram aan 99,9% puur zilver en heeft een proof kwaliteit. Deze zilveren munt wordt geleverd in een prachtige presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 100 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
10 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

10 troy ounce zilveren Seymour Unicorn munt in proof kwaliteit

De meest recente uitgave in de Royal Tudor Beasts serie: de 10 troy ounce zilveren Seymour Unicorn munt in proof kwaliteit. De munt is geslagen door The Royal Mint en bevat 10 troy ounce, omgerekend 311 gram, aan 99,99% puur zilver.
 
In samenwerking met de experts van Historic Royal Palaces is deze munt ontworpen. De munt wordt geleverd met een boekje waarin de heraldiek van Henry VIII en de Seymour Unicorn wordt beschreven. De voorzijde van de munt is ontworpen door David Lawrence en de achterzijde is ontworpen door Martin Jennings. De munt heeft een diameter van 65 millimeter en een nominale waarde van 10 pounds.
 
Deze 10 troy ounce zilveren Seymour Unicorn munt in proof kwaliteit wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 100 stuks.

Ontwerp 10 troy ounce Seymour Unicorn

De voorzijde is ontworpen door David Lawrence. Hij liet zich inspireren door de Seymour Unicorn die de Moat Bridge in Hampton Court Palace siert. Rondom staan de inscripties 2024 – het jaar van uitgifte en SEYMOUR UNICORN – de naam van de munt.
 
De achterzijde, ontworpen door Martin Jennings, toont de beeltenis van koning Charles III. Rondom staan de inscripties 2024 – het jaar van uitgifte, 10 POUNDS – de nominale waarde van de munt, CHARLES III – de naam van de koning en D. G. REX F. D. – de Latijnse afkorting voor ‘in Gods gratie, koning.’


Uitgelicht

  • Geleverd in presentatieverpakking samen met certificaat van echtheid
  • Bevat 10 troy ounce (311,03 gram) aan 99,9% puur zilver
  • Nieuwste uitgave binnen de Tudor Beasts serie
  • Wereldwijde oplage van 100 stuks

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.