• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Perth Mint 125th Anniversary munt 2024

35,25 Per stuk 1,13 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
98 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce zilveren The Perth Mint's 125th Anniversary munt is speciaal geslagen ter ere van het 125-jarige jubileum... De 1 troy ounce zilveren The Perth Mint's 125th Anniversary munt is speciaal geslagen ter ere van het 125-jarige jubileum van The Perth Mint uit Australië. 
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Zilveren Perth Mint 125th Anniversary munt 

De Perth Mint viert haar 125 jaar uitmuntenheid in vakmanschap en numismatische innovatie. Speciaal ter ere van dit 125-jarige jubileum, is deze 1 troy ounce zilveren Perth Mint 125th Anniversary munt uitgebracht. De zilveren munt heeft een diameter van 40,9 millimeter en bevat 31,103 gram aan 99,99% puur zilver. In het land van herkomst, Australië, vertegenwoordigt de munt een nominale waarde van 1 dollar.
 
Een andere unieke eigenschap aan de 125th zilveren Perth Mint Anniversary munt is de P125 inscriptie, een speciaal muntteken van de Perth Mint voor het 125-jarige jubileum.

Ontwerp van de Perth Mint 125th Anniversary munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt staat een uniek ontwerp met daarop de Kangaroo, Koala en Kookaburra. Aan de bovenzijde staat de inscriptie 2024 1oz 9999 SILVER - het jaar van uitgifte, gewicht en gehalte. De onderzijde toont de inscriptie 1899 THE PERTH MINT 2024 - een referentie naar het 125-jarige bestaan. 


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III. Rondom staan de inscripties AUSTRALIA - het land van uitgifte, 1 DOLLAR - de nominale waarde van de munt in het land van uitgifte en CHARLES III - de naam van de koning.

Perth Mint

Op 20 juni 1899 opende de Perth Mint haar deuren. Tegenwoordig staat het munthuis bekend om het ontwerp en de productie van enkele van 's werelds meest gewilde gouden, zilveren en platina beleggingsmunten. De Perth Mint staat bekend om verschillende series munten zoals de Kangaroo, Lunar, Kookaburra en Koala. Deze munt toont het unieke ontwerp van drie series in één, namelijk: de Kangaroo, Kookaburra en Koala.


Uitgelicht

  • Speciaal geslagen ter ere van de Perth Mint's 125-jarige jubileum
  • Toont het unieke ontwerp van drie wereldbekende series
  • Met P125 inscriptie

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.