• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2021

37,60 Per stuk 1,21 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
2 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce zilveren Lunar Os munt 2021 is uitgegeven door de Perth Mint. De Lunar serie is gebaseerd op de Chinese diere... De 1 troy ounce zilveren Lunar Os munt 2021 is uitgegeven door de Perth Mint. De Lunar serie is gebaseerd op de Chinese dierenriem kalender en daarom toont ieder jaar een ander dier. De 1 oz zilveren 2021 editie is de tweede uitgave van de Lunar serie III en staat geheel in het teken van de os.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 37,60
Prijs per gram
€ 1,21
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2021
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Lunar munt 2021

De 1 troy ounce zilveren Lunar Os munt 2021 is uitgegeven door de Perth Mint. De Lunar serie is gebaseerd op de Chinese dierenriem kalender en daarom toont ieder jaar een ander dier. De 1 oz zilveren 2021 editie is de tweede uitgave van de Lunar serie III en staat geheel in het teken van de os. De os is namelijk het tweede, na de muis, in de dierenriem kalender. De 1 troy ounce zilveren Lunar munt ziet er prachtig uit en heeft een diameter van 40,6 mm. Aangezien de Lunar munt als een wettig betaalmiddel wordt gezien in Australië heeft deze een nominale waarde van $1. De oplage van deze Lunar munt is 300.000 stuks. Aangezien de Lunar munten wereldwijd zeer gewild zijn is dit een beperkt aantal.

Ontwerp zilveren Lunar munt 2021


Voorzijde

De voorzijde van de Lunar munt staat geheel in het teken van de os. Deze is daarom ook afgebeeld. De voorzijde van de Lunar munt toont een prachtige afbeelding van een os en haar kalf. Als toevoeging is ook het Chinese teken voor “os” te zien en het jaar van uitgifte 2022.


Achterzijde

Op de achterzijde wordt een beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II getoond, ontworpen door Jody Clark. Langs de rand zijn diverse opschriften te zien, zoals de naam van de vorstin, het land van uitgifte, de nominale waarde, het gewicht en zilvergehalte

Lunar serie  

De Lunar serie wordt uitgegeven door de Perth Mint. Inmiddels is het al de derde Lunar serie die de Perth Mint heeft uitgegeven. Iedere serie duurt 12 jaar. Dit komt omdat er zich 12 dieren bevinden in de dierenriem kalender. Deze Lunar serie zal dus zijn laatste editie in 2031 hebben. De eerste Lunar serie lanceerde in 1996 en eindigde in 2010. De tweede Lunar serie eindigde in 2019. Wereldwijd zijn de munten erg populair onder zowel beleggers als verzamelaars.


Uitgelicht

  • Oplage van 300.000 stuks
  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,99%)
  • Gebaseerd op de Chinese dierenriem kalender


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.