• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - St. Jerome Writing 2022 proof

106,45 Per stuk 3,42 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
6 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) Saint Jerome munt is geslagen ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio en z... Deze 1 troy ounce (31,103 gram) Saint Jerome munt is geslagen ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio en zijn olieverfschilderij 'Saint Jerome'. De munt heeft kwaliteit proof en wordt geleverd in een presentatiedoos met certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2022
Munthuis
Mint of Poland
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1 troy ounce zilveren Treasures of World Painting - Saint Jerome 2022 proof

Deze 1 troy ounce zilveren Treasures of World Painting - Saint Jerome munt bevat 31,103 gram 99,9% zilver en heeft kwaliteit proof, dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten. De munt toont een kopie van het schilderij van de Italiaanse schilder Caravaggio en zijn schilderij 'Saint Jerome', ook wel 'Saint Jerome in His Study' of gewoon 'Saint Jerome' genoemd. Het originele schilderij is gedateerd op 1605-1606 en bevindt zich in de Galleria Borghese in Rome. Het ontwerp toont de heilige Hiëronymus, een kerkleraar in het rooms-katholicisme en een populair onderwerp om te schilderen, zelfs voor Caravaggio. Er is gesuggereerd dat Hiëronymus wordt afgebeeld tijdens het vertalen van de Vulgaat. 
 
De munt is geslagen in 99,9% puur zilver, heeft een gewicht van 1 troy ounce (31,103 gram) en de afmetingen zijn 40 x 40 mm. Daarnaast heeft de munt kwaliteit proof, is deels verguld met goud en heeft een nominale waarde van 1 dollar. Het product wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid en de wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.

Ontwerp van de Saint Jerome 2022 proof munt


Voorzijde

De voorzijde toont een replica van Caravggio's werk, het schilderij: St. Jerome. De munt toont prachtige, gekleurde details en heeft kwaliteit proof waardoor een extra groot contrast ontstaat tussen reliëf en achtergrond.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II, ontworpen door Ian Rank-Broadley. Rondom ziet u de inscripties ELIZABETH II - de naam van de koningin, 1 DOLLAR - de nominale waarde, NIUE ISLAND - het land van herkomst, Ag 999 1oz - de zuiverheid en het gewicht en 2022 - het jaar van uitgifte van de munt.

Munten van Caravaggio

The Silver Mountain heeft verschillende van munten ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio en zijn schilderijen. Deze munten hebben prachtige details en zijn vaak geslagen in proof kwaliteit met een gelimiteerde oplage en komen met een certificaat van echtheid.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Proof kwaliteit en deels verguld
  • Afmetingen 40 x 40 mm
  • Wereldwijde oplage van 500 stuks