• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - Medusa 2021 proof

106,45 Per stuk 3,42 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
6 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) Treasures of World Painting Medusa 2021 munt is geslagen ter nagedachteni... Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) Treasures of World Painting Medusa 2021 munt is geslagen ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio en zijn schilderij ‘Medusa’. De munt heeft kwaliteit proof en wordt geleverd in een presentatiedoos met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2021
Munthuis
Mint of Poland
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1 troy ounce zilveren Treasures of World Painting – Medusa 2021 proof

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) Medusa munt is een herdenking van Caravaggio en zijn schilderij ‘Medusa’. Op de munt ziet u Gorgon Medusa die gedood wordt door de halfgod Perseus.
 
De munt heeft kwaliteit proof, dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten. Daarnaast is de munt deels verguld met geelgoud en heeft de munt een nominale waarde van 1 dollar in het land van herkomst. De afmetingen zijn 40 x 40 mm en het product wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.

Ontwerp van de zilveren Medusa munt


Voorzijde

De voorzijde toont een replica van Caravaggio’s schilderij: Medusa. Op de voorzijde ziet u Medusa die gedood wordt door halfgod Perseus. Medusa was ooit een vrouw, maar de godin Athena vervloekte haar. Haar haar veranderde in slangen en iedereen die naar haar keek zou in steen veranderen. De munt heeft kwaliteit proof, hierdoor ontstaat een groot contrast tussen reliëf en achtergrond.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II, ontworpen door Ian Brank-Broadley. Rondom ziet u de inscripties IRB – de initialen van de Ian Brank-Broadley, ELIZABETH II – de naam van de koningin, 1 DOLLAR – de nominale waarde van de munt, NIUE ISLAND – het land van uitgifte, Ag 999 1oz – de zuiverheid en gewicht en 2021 – het jaar van uitgifte van de munt.

Munten van Caravaggio

The Silver Mountain heeft verschillende van munten ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio en zijn schilderijen. Deze munten hebben prachtige details en zijn vaak geslagen in proof kwaliteit met een lage, gelimiteerde oplage.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%) en deels verguld
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 500 stuks
  • Afmetingen 40 x 40 mm