• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - Bacchus 2021 proof

106,45 Per stuk 3,42 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
6 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilveren (99,9%) World of Paintings Bacchus munt uit 2021 heeft een proof kwaliteit e... Deze 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilveren (99,9%) World of Paintings Bacchus munt uit 2021 heeft een proof kwaliteit en is geslagen ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio en zijn schilderij ‘Bacchus’. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2021
Munthuis
Mint of Poland
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1 troy ounce zilveren World of Painting Bacchus munt

De zilveren World of Painting Bacchus munt is geslagen ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio. De munt is deels verguld en bevat 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%). Daarnaast heeft de munt kwaliteit proof, dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten.
 
Bacchus is een olieverfschilderij op doek gemaakt rond 1596 door de Italiaanse schilder Caravaggio. Het schilderij is 95 x 80 cm groot en hangt in Sala del Caravaggio van het museum Uffizi in Florence. Het schilderij illustreert de Romeinse en Griekse god Bacchus, dit is de god van de wijn. Op het schilderij ziet u Bacchus liggend op een druivenbed en met een glas wijn in zijn linkerhand. Het schilderij valt op door het opvallende gebruik van licht en schaduw en de intense emotionele impact.
 
De munt heeft een nominale waarde van 1 dollar in het land van herkomst. De afmetingen zijn 40 x 40 mm en het product wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.

Ontwerp van de zilveren Bacchus munt


Voorzijde

Op de voorzijde van deze munt ziet u een gekleurde reproductie van Caravaggio’s werk: Bacchus. De munt illustreert de Romeinse en Griekse god Bacchus, de god van de wijn, op een druivenbed met een glas wijn in zijn linkerhand.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II. Rondom ziet u de inscripties ELIZABETH II – de naam van de koningin, 1 DOLLAR – de nominale waarde van de munt, NIUE ISLAND – het land van uitgifte, Ag 999 1oz – de zuiverheid en het gewicht van de munt en IRB - de initialen van Ian Rank-Broadley, de ontwerper van koningin Elizabeth II haar beeltenis voor deze munt.

Munten van Caravaggio

The Silver Mountain heeft verschillende van munten ter nagedachtenis aan de Italiaanse schilder Caravaggio en zijn schilderijen. Deze munten hebben prachtige details en zijn vaak geslagen in proof kwaliteit met een lage, gelimiteerde oplage.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%) met proof kwaliteit
  • Ter nagedachtenis aan Caravaggio
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 500 stuks