• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof

85,00 Per stuk 2,73 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
38 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof is een bijzondere zilveren verzamelmunt geslagen in 99,99% puur zilver. Dit is... De 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof is een bijzondere zilveren verzamelmunt geslagen in 99,99% puur zilver. Dit is de vierde munt uit The Lunar III serie van het Australische munthuis The Perth Mint.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2023

Informatie

Zilveren Lunar munt 2023 proof

De 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof is een bijzondere zilveren verzamelmunt geslagen in 99,99% puur zilver. Dit is de vierde munt uit The Lunar III serie van het Australische munthuis The Perth Mint.
 

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem

De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender en de grote Chinese race. Deze dierenriem bestaat uit twaalf dieren en elke twaalf jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn. Volgens de Chinese legende beïnvloedt elk dier de persoonlijkheid van personen die zijn geboren in het jaar van het betreffende dier. Mensen geboren in het jaar van het konijn zijn volgends de legende intelligent en creatief.
 
The Perth Mint geeft op dit moment haar derde Lunar serie uit. Na het succes van de eerste twee series is in 2020 gestart met Lunar III. Elk jaar komt er een nieuwe serie munten uit met daarop één van de dieren uit de Chinese dierenriem.

Ontwerp zilveren Lunar 1 oz proof munt 2023


Voorzijde

Op de zilveren munt wordt op de voorkant twee schattige konijnen getoond. De konijnen zitten in het gras en één van de twee probeert besjes van een tak te eten. Het ontwerp van Ing Ing Jong wordt gekenmerkt door de vele details. Hierdoor is zelfs de vacht van de konijnen goed zichtbaar. Naast de beeltenis van de konijnen is het Chinese teken voor konijn te zien met eveneens de tekst “RABBIT 2023”. Ook mag de kleine “p”, het teken van The Perth Mint niet ontbreken op de voorzijde van de munt.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is een beeltenis van hare majesteit Koning Elizabeth II – ontworpen door Jody Clark – afgebeeld. Rondom deze beeltenis is de nominale waarde, het gewicht en het zilvergehalte duidelijk weergegeven.

Verpakking

Deze munt wordt geslagen in een gelimiteerd oplage van 5000 stuks wereldwijd en wordt geleverd met certificaat van echtheid. De meegeleverde verpakking is speciaal ontworpen voor de Lunar 2023 munten en bevat een prachtige tekening van een het einde van de grote Chinese race.


Uitgelicht

  • Zilveren munt van PROOF kwaliteit
  • 1 troy ounce puur zilver (99,99%)
  • Vierde munt uit The Lunar III serie van The Perth Mint
  • 5000 munten wereldwijd beschikbaar