• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Germania Fenrir 2022

71,90 Per stuk 2,31 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
78 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 1 troy ounce zilveren munt Germania Fenrir 2022 is geslagen in 99,99% puur zilver en is de tweede munt uit de mythische... De 1 troy ounce zilveren munt Germania Fenrir 2022 is geslagen in 99,99% puur zilver en is de tweede munt uit de mythische beesten serie van Germania Mint.
Lees meer

Specificaties

Germania Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Brutogewicht
31,11 gram
Jaar van uitgave
2022
Munthuis
Germania Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Germania Fenrir munt 2022

De 1 troy ounce zilveren munt Germania Fenrir 2022 is de tweede munt uit de mythische beesten serie van Germania Mint. De verzamelmunt van 1 troy ounce is geslagen in 99,99% puur zilver en heeft een nominale waarde van 5 Mark.
 
Het bijzondere ontwerp op de voor- en achterkant van de munt is gebaseerd op de mythische Fenrir. De munt is zo ontworpen dat de voor- en achterkant in elkaar overlopen en deel uit maken van eenzelfde afbeelding. De Fenrir is een reusachtige wolf met kaken die aarde en hemel bereiken en de val van de goddelijke wereld aankondigen. De Fenrir is volgens de legende in erbarmelijke omstandigheden opgegroeid onder de god Odin. Na zijn ontsnapping zal Fenrir Odin doden in een grote strijd tussen goden en reuzen.

Oplage van 25.000 stuks wereldwijd

Ontwerp zilveren Fenrir munt

Op de voorzijde van de munt wordt de kop en het voorste gedeelte van het lichaam van de Fenrir getoond. De kop is prachtig en met vele details weergegeven. De Fenrir zit in dit ontwerp vastgeketend en om zijn nek zit dan ook een halsband met kettingen eraan. Op de voorkant van de munt staat de naam van het mythische wezen “FENRIR” en het zilvergehalte van de munt “1 oz Ag 999.9”.  

Op de achterzijde van de munt wordt de achterkant van de Fenrir getoond. Ook hier komen de prachtige details van onder andere de vacht van de Fenrir goed naar voren. Naast de Fenrir staat het wapenschild van Germania Mint, de tweekoppige adelaar. Ook de nominale waarde “5 MARK”, de naam van het munthuis en het jaar van uitgifte “GERMANIA 2022” zijn aan deze zijde te vinden.


Uitgelicht

  • Ontwerp van de zilveren Fenrir munt is zichtbaar op de voor- en achterzijde
  • Uit de Germania Mint's mythical beasts series
  • Met echtheidscertificaat

Germania Mint

Germania Mint

De Germania Mint is een Duits fabrikant van edelmetaal die zich ook specialiseert in herdenkingsmunten. De munten van de Germania Mint zijn rijk in details. Deze details onderscheiden de Germania munten van andere munten en daarom zijn ze erg gewild bij verzamelaars.

De naam van de Germania Mint komt van het oude land Germanië. Germanië is een oud land dat bestond uit het huidige Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Germanië werd vroeger bewoond door zo’n vijf miljoen inwoners van vooral Germaanse stammen, maar hoe Germanië precies is ontstaan is onduidelijk.