• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Birds of Prey - Peregrine Falcon 2014

33,70 Per stuk 1,08 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
13 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,99%) Birds of Prey Peregrine Falcon munt komt uit 2014 en is geslagen door de R... Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,99%) Birds of Prey Peregrine Falcon munt komt uit 2014 en is geslagen door de Royal Canadian Mint. Dit is de eerste editie in de nieuwe serie Birds of Prey waarbij jaarlijks twee zilveren munten worden uitgegeven met majestueuze roofvogels erop afgebeeld. De oplage is beperkt tot 1.000.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

Logo Royal Canadian Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2014
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Birds of Prey munt - Peregrine Falcon - 2014

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,99%) Birds of Prey Peregrine Falcon is de eerste editie in de serie Birds of Prey. Hierbij keren ieder jaar twee zilveren munten terug met hierop majestueuze roofvogels. De munt is geslagen door de Royal Canadian Mint, een van de weinige munthuizen ter wereld die erop staat producten te maken met een zuiverheid van 99,99%. De 1 troy ounce zilveren Birds of Prey Peregrine Falcon munt heeft een nominale waarde van $5 CAN en een wereldwijde oplage van 1.000.000 stuks.
 

Birds of Prey serie

Vier van de meest promintente luchtroofdieren van Noord-Amerika staan centraal in de ontwerpen van de Birds of Prey series van Emily Damstra. De serie bestaat uit vier munten: de Peregrine Falcon, Bald Eagle, Red-Tailed Hawk en Great Horned Owl.

Ontwerp van de Birds of Prey Peregrine Falcon munt


Voorzijde

Op de voorkant van de munt ziet u peregrine falcon (slechtvalk), ontworpen door kunstenares Emily Damstra. Het ontwerp toont de valk tijdens de aanval met een sierlijke spreiding van de vleugels en uitgestrekte klauwen. Daarnaast ziet u de inscripties CANADA – het land van herkomst, 9999 – de zuiverheid van de munt, ED – de initialen van Emily Damstra, en FINE SILVER 1 OZ ARGENT PUR – de edelmetaalsoort en het gewicht.


Achterzijde

Op de achterzijde van de 1 troy ounce zilveren Birds of Prey Peregrine Falcon munt ziet u de beeltenis van koningin Elizabeth II, ontworpen door kunstenares Susanna Blunt. Boven de beeltenis van Hare Majesteit ziet u de inscriptie ELIZABETH II – de naam van de koningin. Onderin ziet u de inscripties 5 DOLLARS – de nominale waarde van het in herkomst ($5 CAN) en 2014 – het jaartal waarop deze munt is uitgegeven.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,99%) munt
  • Eerste uitgave van de Birds of Prey serie
  • Wereldwijde oplage van 1.000.000 stuks

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.