• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Beowulf en Grendel 2024

42,40 Per stuk 1,36 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Nooit meer leverbaar Nabestellen niet mogelijk

Deze 1 troy ounce verzamelmunt wordt geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven door The Royal Mint. Het ontwerp va... Deze 1 troy ounce verzamelmunt wordt geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven door The Royal Mint. Het ontwerp van de munt is gebaseerd op de mythische Britse karakter Beowulf en Grendel. 
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible Bullion
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Zilveren Beowulf en Grendel verzamelmunt

Deze 1 troy ounce verzamelmunt is afkomstig van The Royal Mint en is de eerste munt uit een serie van in totaal drie munten gebaseerd op de historische Britse mythes en verhalen. Als eerste is het mythische wezen de Beowulf het titelpersonage van deze bijzondere muntenserie van The Royal Mint. 
 
De zilveren Beowulf munt is geslagen in 99,9% puur zilver en heeft een diameter van 38,61 mm. 
 
Volgens geleerden wordt aangenomen dat het gedicht Beowulf is ontstaan tussen de achtste en elfde eeuw. Dit gedicht staat bekend als het langst overlevende werk in het Oudengels. Ook kunnen christelijke allegorische elementen worden geïdentificeerd in het gedicht, waarbij het titelpersonage Beowulf symbool staat voor de strijd tussen goed en kwaad, en de oorspronkelijke schurk van het verhaal, Grendel, gezegd wordt af te stammen van de Bijbelse Kaïn, de eerste moordenaar.

Ontwerp van de zilveren Beowulf en Grendel 2024 munt


Voorzijde

De voorkant van de munt toont de dappere Beowulf in een heldhaftige pose, klaar om het op te nemen tegen de beruchte Grendel. Ontworpen door David Lawrence, wordt het gevecht tot leven gebracht met prachtige details. Elke inscriptie op de munt, inclusief jaartal 2024, het zilvergehalte 999 en gewicht 1 oz FINE SILVER, is nauwgezet aangebracht om de waarde en authenticiteit te waarborgen.


Achterzijde

Aan de achterkant van de munt verschijnt een portret van koning Charles III. Het prachtige detailwerk en de zilveren glans op de beeltenis benadrukken zijn koninklijke uitstraling. De munt wordt omringd door verschillende inscripties, zoals de naam van de koning CHARLES III, de nominale waarde 2 POUNDS en het jaar van uitgifte 2024 van de munt. 


Uitgelicht

  • Eerste munt uit de nieuwe serie geïnspireerd door Britse mythes en verhalen
  • Prachtig gedetailleerd ontwerp met het mythische wezen Beowulf
  • Geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%)

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.