• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Canada Vrede munt 2024 Proof

140,45 Per stuk 4,52 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
19 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1 troy ounce zilveren Peace Dollar munt heeft een proof kwaliteit, ultrahoog reliëf en gedeeltelijke gouden plat... Deze 1 troy ounce zilveren Peace Dollar munt heeft een proof kwaliteit, ultrahoog reliëf en gedeeltelijke gouden plating. De munt wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er slechts 7.000 stuks gemaakt.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2024

Informatie

1 troy ounce zilveren Peace Dollar munt met proof kwaliteit en hoog reliëf

De 1 troy ounce zilveren Peace Dollar munt verwijst naar Canada’s voortdurende inzet voor universele mensenrechten en wereldvrede. De munt is geslagen door The Royal Canadian Mint en bevat 1 troy ounce, omgerekend 31,103 gram, aan 99,99% puur zilver.
 
Daarnaast is de munt geslagen in de kwaliteit proof. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk voor munten. De munt is deels verguld met goud en heeft een nominale waarde van 1 dollar in het land van herkomst.
 
Deze zilveren munt heeft een diameter van 36,15 millimeter en wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 7.000 stuks.

Ontwerp 1 troy ounce Canada Peace munt

Op de voorzijde staat de Vrouwe van de Vrede afgebeeld met een krans van esdoornbladeren en olijftakken. Tevens staan op de voorzijde de inscripties 2024 – het jaar van uitgifte, PAX – het Latijnse woord voor vrede en A MARI USQUE AD MARE – de Latijnse tekst voor ‘van zee tot zee’ een Latijnse uitdrukking uit de Vulgaat (psalm 72, vs. 8).
 
Op de achterzijde staat de beeltenis van koningin Elizabeth II. Rondom staan de inscripties DOLLAR – de nominale waarde van de munt, ELIZABETH II – de naam van de koningin, CANADA – het land van uitgifte en D. G. REGINA – de Latijnse afkorting voor ‘in Gods gratie, koningin’.


Uitgelicht

  • Geleverd in presentatieverpakking samen met certificaat van echtheid
  • Bevat 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,99% puur zilver
  • Heeft een gedeeltelijke gouden plating
  • Oplage van 7.000 stuks wereldwijd