• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • 1 Troy ounce platina Wiener Philharmoniker munt 2024 voorkant
  • 1 Troy ounce platina Wiener Philharmoniker munt 2024 achterkant

1 Troy ounce platina Wiener Philharmoniker munt 2024

1.193,00 Per stuk 38,36 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Deze platina Wiener Philharmoniker munt 2024 wordt geslagen door de Münze Österreich uit Oostenrijk. De platina Wiener Phi... Deze platina Wiener Philharmoniker munt 2024 wordt geslagen door de Münze Österreich uit Oostenrijk. De platina Wiener Philharmoniker munt is de eerste en tot nog toe enige platina munt die door de Münze Österreich wordt uitgegeven en is populair bij beleggers in fysiek platina.
Lees meer

Specificaties

Munze osterreich
Verkoopprijs
€ 1.193,00
Prijs per gram
€ 38,36
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,95%
Brutogewicht
31,12 gram
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

Platina Wiener Philharmoniker munt 1 troy ounce 2024

Als reactie op de toenemende vraag naar platina beleggingsmunten, besloot de Münze Österreich in 2017 voor het eerst de platina Philharmoniker munt te slaan. Dit in flink contrast met hun gouden variant die al veel langer op de markt is. Ondanks zijn recente introductie, heeft de platina versie van de Philharmoniker munt snel aan populariteit gewonnen onder beleggers in fysiek platina. De platina Philharmoniker is nu één van Europa’s bekendste platina beleggingsmunten en is wereldwijd goed verhandelbaar. 
 
Wij leveren munten van jaargang 2024 geslagen in 99,95% puur platina. Deze 1 troy ounce Philharmoniker munten worden rechtstreeks ingekocht bij officiële distributeurs van het munthuis Münze Österreich, het officiële munthuis van Oostenrijk.
 
Doordat de platina Wiener Philharmoniker een wettig betaalmiddel is met een nominale waarden, wordt deze munt verhandelt onder de margeregeling. Dit houdt in dat er geen 21% btw hoeft betaald te worden bij aankoop van deze munten. Er wordt enkel btw gerekend over de winst van de handelaar. Hierdoor zijn deze platina munten relatief goedkoper dan platina baren die worden gezien als grondstof en daarom belast met 21% btw. 
 
Wij bieden een terugkoopgarantie voor alle platina munten met een vaste biedprijs van de platinaprijs op dat moment.

Ontwerp platina Wiener Philharmoniker munt

Het ontwerp van de munt is vergelijkbaar met de gouden en zilveren Philharmoniker munten. Dit draagt bij aan de wereldwijd herkenbaarheid van deze relatief jonge munt. 
 
Op de voorzijde van de munt is de kenmerkende beeltenis weergegeven van een aantal instrumenten waaronder de cello, viool en harp. Ook is de tekst Wiener Philharmoniker duidelijk zichtbaar. Op de achterzijde van de munt is een beeltenis weergegeven van het Grote Orgel van de Golden Hall in Oostenrijks concerthal; de Musikverein. Ook is de nominale waarde van de munt 100 EURO en het platina gehalte 1 UNZE PLATIN 999.5 te zien.


Uitgelicht

  • Onderdeel van de populaire Wiener Philharmoniker beleggingsmunten
  • Geslagen in 1 troy ounce (31,101 gram) puur platina (99,95%)
  • Uitgegeven door Münze Österreich sinds 2017


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.