• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • 1 troy ounce platina munt Britannia 2024 voorkant
  • 1 troy ounce platina munt Britannia 2024 achterkant

1 troy ounce platina munt Britannia 2024

1.180,00 Per stuk 37,94 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
2 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 - 4 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf donderdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 22 juli

De 1 troy ounce Britannia 2024 platina munten bevatten hetzelfde prachtige onderwerp als de andere Britannia munten. Deze... De 1 troy ounce Britannia 2024 platina munten bevatten hetzelfde prachtige onderwerp als de andere Britannia munten. Deze 1 troy ounce platina munt bestaat uit 99.95% puur platina en wordt in het Verenigd Koninkrijk beschouwd als een wettig betaalmiddel.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Verkoopprijs
€ 1.180,00
Prijs per gram
€ 37,94
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,95%
Brutogewicht
31,12 gram
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1 troy ounce platina munt Britannia 2024

De Britannia munt wordt al sinds 1987 geproduceerd door het beroemde en geroemde munthuis The Royal Mint. In 2018 heeft The Royal Mint de platina versie aan haar collectie toegevoegd. Het ontwerp komt overeen met de gouden en zilveren Britannia, alleen heeft deze dat karakteristieke uiterlijk wat platina biedt. 
 
De platina Britannia munt is geslagen in 1 troy ounce puur platina, wat staat voor 99,95% platina. De munt heeft een nominale waarde van 50 Britse pond. De diameter van de munt is 32,69 mm en heeft de hoogst mogelijk zuiverheid. De munt wordt geleverd per stuk, in tubes van 10 of in een monsterbox van 100 stuks. 

Ontwerp platina Britannia munt

De voorkant van de Britannia munt toont de afbeelding van Britannia die ook op de andere Britannia munten te zien is. Deze afbeelding is ontworpen door Philip Nathan. Britannia staat symbool voor het Verenigd Koninkrijk en is afgebeeld met een drietand in haar hand en de golven aan haar voeten.

Op de achterkant van de munt is een prachtige beeltenis van King Charles III toegevoegd, ontworpen door Martin Jennings. Ook de nominale waarde van £100 en de naam van de vorst zijn af te lezen op deze zijde van de munt. 

Britannia serie

De Britannia serie wordt al sinds 1987 uitgegeven door de Royal Mint. Zowel de gouden als zilveren munten vallen enorm in de smaak. De gouden Britannia munt was zelfs de eerste gouden Europese beleggingsmunt. Sinds 2018 wordt er ook een platina versie van de Britannia munt uitgegeven. Alle Britannia munten tonen Britannia. Britannia staat symbool voor het Verenigd Koninkrijk en is daarmee een zeer goede keuze om de Royal Mint te vertegenwoordigen.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur platina (99,95%)
  • Per 10 munten geleverd in munttube, per 100 in een monsterbox
  • Geslagen door de Royal Mint


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.