• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

1 troy ounce gouden munt King Arthur 2023

2.298,00 Per stuk 73,88 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
1 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce gouden munt King Arthur 2023 is geslagen in 99,99% puur goud en bevat een prachtig ontwerp van de mythisch... De 1 troy ounce gouden munt King Arthur 2023 is geslagen in 99,99% puur goud en bevat een prachtig ontwerp van de mythische koning Arthur.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.298,00
Prijs per gram
€ 73,88
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Gouden Koning Arthur munt 2023

De King Arthur 2023 munt is de vierde munt uit de mythes en legendes serie van The Royal Mint. Deze 1 troy ounce gouden munt is geslagen in 99,99% goud. Deze verzamelmunt toont een prachtig ontwerp van Koning Arthur die met vele details wordt weergegeven.
 
Met de mythes en legendes serie combineert The Royal Mint Brits vakmanschap met populaire verhalen uit Britse mythische verhalen, zoals Robin Hood en koning Arthur.

Ontwerp King Arthur munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt wordt een beeltenis van koning Arthur getoond. Het ontwerp bevat vele verwijzingen naar het verhaal rondom koning Arthur. Arthur zelf wordt weergegeven in koninklijke kledij met in zijn handen het legendarische zwaard: Exalibur. Op de achtergrond is daarnaast ook nog kasteel Camelot te vinden.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is Koningin Elizabeth II te vinden. Deze beeltenis van de reeds overleden vorstin is ontworpen door Jody Clark. Om haar heen staan verschillende opschriften, zoals de nominale waarde van deze gouden munt – 100 pond – en de naam van de Koningin Elizabeth II. 


Uitgelicht

  • Verzamelmunt van 1 troy ounce 99,99% puur goud
  • Design King Arthur ontworpen door David Lawrence
  • Uitgegeven door The Royal Mint


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.