• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce gouden munt Australian Emoe 2022

2.287,00 Per stuk 73,53 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De emoe, die alleen in Australië te vinden is, is de op één na grootste vogel ter wereld. Met vleugels... De emoe, die alleen in Australië te vinden is, is de op één na grootste vogel ter wereld. Met vleugels die te klein zijn om te vliegen, is het twee meter lange wezen uitgerust met lange en krachtige benen, waardoor het met snelheden van bijna 50 km per uur over de outback-vlaktes kan sprinten. De oplage is beperkt tot 5.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.287,00
Prijs per gram
€ 73,53
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2022

Informatie

1 troy ounce gouden munt Australian Emoe 2022

De emoe, die alleen in Australië te vinden is, is de op één na grootste vogel ter wereld. Met vleugels die te klein zijn om te vliegen, is het twee meter lange wezen uitgerust met lange en krachtige benen, waardoor het met snelheden van bijna 50 km per uur over de outback-vlaktes kan sprinten.
 
De gouden munt toont een emoe die waakzaam is over haar jonge nakomelingen. Het beschermende verenkleed van de vogels, essentieel voor hun vermogen om extreme temperatuurschommelingen in de outback te overleven, is buitengewoon gedetailleerd weergegeven. Het ontwerp van de gouden munt bevat ook het opschrift 'AUSTRALIAN EMU', het muntteken van de Perth Mint 'P' en het gewicht, de zuiverheid en het jaartal van de munt.
 
The Perth Mint, opgericht in 1899, is de oudste nog werkende munt van Australië. Volgens de Currency Act van 1965 hebben de munten die door de Perth Mint zijn geslagen de status van wettig betaalmiddel, ook al is de munt niet de officiële soevereine munt van Australië. De oplage is beperkt tot 5.000 stuks.

Ontwerp van de gouden Emoe munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de gouden Emoe munt ziet u twee prachtig gedetailleerde emoe's. Rondom ziet u de inscripties - het muntteken van het munthuis, AUSTRALIAN EMU - de naam van de munt en 2022 1oz 9999 GOLD - jaar van uitgifte, gewicht, gehalte en de edelmetaalsoort.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II, ontworpen door Jody Clark. Rondom ziet u de inscripties JC - de initialen van Jody Clark, ELIZABETH II - de naam van de koningin, AUSTRALIA - het land van uitgifte en 100 DOLLARS - de nominale waarde van de munt.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud (99,99%)
  • Onderdeel van de Emoe serie van The Perth Mint
  • Gouden munt met een jaarlijks wisselend ontwerp


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.