• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/4 troy ounce gouden munt Krugerrand 2023 proof

699,00 Per stuk 90,78 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
8 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De prachtige verzamelmunt 1/4 troy ounce gouden munt Krugerrand 2023 proof is gebaseerd op de wereldberoemde Krugerrand go... De prachtige verzamelmunt 1/4 troy ounce gouden munt Krugerrand 2023 proof is gebaseerd op de wereldberoemde Krugerrand gouden beleggingsmunten.
Lees meer

Specificaties

South African Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1/4 troy ounce
Nettogewicht
7,06 gram
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
South African Mint

Informatie

Gouden Krugerrand Proof munt

Deze prachtige variant van de Zuid-Afrikaanse Krugerrand is geslagen in proof kwaliteit en erg populair bij verzamelaars. Deze munt wordt geslagen in een hogere kwaliteit dan standaard belegginsmunten die worden geslagen in BU kwaliteit.
 
Deze gouden munt is geslagen in 22 karaat goud (91,67%). Het nettogewicht goud van deze gouden munt is exact 1/4 troy ounce (7,78 gram). Doordat deze munt in een lager gehalte is geslagen dan andere gouden munten is de kleur ook net even wat anders, de munt oogt wat roder. Dit komt doordat er in de gouden munt koper is verwerkt om de munt steviger te maken. 

Ontwerp gouden Krugerrand 2023 proof


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is de tekst Krugerrand aan de bovenkant weergegeven met een afbeelding van een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika. Het jaartal waarin de munt geslagen is, 2023, staat tevens vermeld en onderaan de munt is de tekst "Fyngoud 1/4 oz fine gold" weergegeven.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt staat Paul Kruger. De oud president van Zuid-Afrika was aan de macht van 1883 tot 1900. Hij wordt gezien als de meest prominente ‘Boer’ tijdens de Boerenoorlogen.  Rondom de beeltenis van Paul Kruger is de tekst "Sud Afrika - South Africa" toegevoegd.

Geleverd in speciale verpakking

De 1/4 troy ounce gouden munt Krugerrand 2023 proof wordt geleverd in een speciale verpakking om deze verzamelmunt goed en gemakkelijk te bewaren. Binnen in de verpakking is ook het certificaat van echtheid toegevoegd. Wereldwijd worden er slechts 2000 stuks van deze munten uitgegeven.


Uitgelicht

  • Prachtige gouden proof variant van de wereldberoemde Krugerrand
  • Geslagen in 22 karaat goud (91,67%)
  • Uitgegeven door South African Mint

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.