Zilveren Maple Leaf

De Maple Leaf (of esdoornblad) is het nationale symbool van Canada. De Maple Leaf munten worden geslagen door de Royal Canadian Mint uit Canada en zijn geslagen in 99,99% puur zilver. Wereldwijd is de Maple Leaf één van de meest bekende zilveren beleggingsmunten en daardoor is deze muntsoort wereldwijd zeer goed verhandelbaar. Bij de nieuwe Maple Leaf munten is tevens een veiligheidsembleem opgenomen, wat het ook weer eenvoudig maakt om deze zilveren munten te verhandelen onder particulieren.

Maple Leaf zilver

De zilveren Maple Leaf munt wordt sinds 1988 geslagen door de Royal Canadian Mint.

De 1 troy ounce (31,101 gram) zilveren Maple Leaf is de bekendste 1 troy ounce zilveren investeringsmunt ter wereld. Het design toont het beroemde esdoornblad van Canada. Sinds 2014 heeft de 1 troy ounce zilveren munt radiale lijnen en lasergravures als echtheidskenmerk. Dit echtheidskenmerk bestaat uit een klein esdoornblad met daarin het jaartal waarin de munt is geslagen. Andere partijen die deze zilveren munt eventueel zouden willen namaken beschikken niet over deze lasertechnologie. Op die manier is de authenticiteit van de zilveren Maple Leaf munt gewaarborgd.

Ontwerp zilveren Maple Leaf munt

De zilveren Maple Leaf munt heeft ieder jaar hetzelfde ontwerp, dit is één van de kenmerken van beleggingsmunten. Wanneer het design ieder jaar verandert, dan wordt vaak gesproken over verzamelmunten.

Op de voorkant van de zilveren Maple Leaf munten staat altijd het Canadese esdoornblad afgebeeld. Boven dit blad staat Canada, het land waar de munt is geslagen. Links en rechts van het blad staat aangegeven uit hoeveel procent puur zilver de munt bestaat. Onder het esdoornblad staat de tekst “Fine silver 1 oz argent silver” dit betekent dat de munt uit 99,99% puur zilver bestaat.

Op de achterzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van Queen Elizabeth II. De zilveren Maple Leaf munt is een wettig betaalmiddel in Canada en heeft een face value van CAN$ 5. Aangezien de face value lager ligt dan de zilverwaarde, wordt deze munt beschouwd als beleggingsmunt en niet om mee te betalen. De nominale waarde is dan ook puur symbolisch. Dit is verplicht bij het slaan van zilveren munten, omdat het anders officieel geen munt is en dan kunnen dit soort munten niet onder de huidige btw-regels worden verhandeld.

De zilveren Maple Leaf munt heeft een prachtig ontwerp en is geslagen in zeer goede kwaliteit. Het is een glimmende zilveren munt die erg ter verbeelding spreekt.

Welke zilveren Maple Leaf munt kopen?

Wanneer u wilt investeren in fysiek zilver, dan is het kopen van de Maple Leaf een uitstekende keuze. Hierbij is het goed om te kijken naar de verschillende beleggingsmunten. De Maple Leaf van de huidige jaargang is vaak wat duurder dan andere zilveren beleggingsmunten, doordat het munthuis een wat hogere premie rekent. Desondanks is deze munt heel erg populair gezien de grote bekendheid. In sommige gevallen zijn er ook zilveren Maple Leaf munten van voorgaande jaargangen beschikbaar (afhankelijk van marktomstandigheden) en dat zal altijd een voordelige keus zijn.

Zilveren Maple Leaf munten van voorgaande jaargangen worden ingekocht van particulieren. We zijn daarin dan ook afhankelijk van het aanbod van de secundaire markt. Wij controleren deze munten altijd op echtheid en bieden deze munten tegen een extra scherpe prijs aan. De munten kunnen licht beschadigd zijn (kleine krasjes, melkvlekken e.d.), maar dit heeft geen invloed op de zilverwaarde van de munten. Mocht u de zilveren Maple Leaf munten ooit terug verkopen dan krijgt u voor alle zilveren munten onze terugkoopgarantie en dan maken we bij de biedprijs geen onderscheid tussen munten in minder goede conditie.

Wanneer u voor een groot bedrag als particulier in fysiek zilver wilt investeren, dan raden wij u monsterboxen aan. Als u zilveren Maple Leaf munten koopt per 500 stuks dan ontvangt u de munten in een zogenaamde monsterbox. Dit zijn de gele opbergdozen van de Maple Leaf serie. Wilt u een keer iets anders kopen, dan kunt u ook kiezen voor speciale uitgaven van de Maple Leaf zoals de munten van 10 troy ounce, of 2 troy ounce. Met enige regelmaat geeft de Royal Canadian Mint ook dit soort munten uit.

Monsterbox zilveren Maple Leaf munten

De Maple Leaf monsterbox bestaat uit 500 zilveren troy ounce Maple Leaf munten die per munt extra scherp geprijsd zijn. In totaal is deze monsterbox goed voor ruim 15,55 kilo puur zilver. Deze box bestaat uit 20 tubes met ieder 25 zilveren 1 troy ounce Maple Leaf munten.

Een Maple Leaf monsterbox is een goede manier om voor een groter bedrag in fysiek zilver te investeren. De monsterboxen met zilveren Maple Leafs zijn over de hele wereld verhandelbaar.

Speciale zilveren Maple Leaf munten

Naast de Maple Leaf als beleggingsmunt zijn er ook diverse zilveren verzamelmunten van de Maple Leaf. Dit zijn zilveren munten met een speciaal thema die gemaakt zijn door de Canadian Mint uit Canada. Binnen Canada worden vooral veel Maple Leaf edities geslagen met een thema gerelateerd aan de prachtige natuur in Canada, zoals de Wildlife serie en de diverse roofdieren.

  • Maple Leaf met ingeslagen blad
  • Gold plated Maple Leaf munt
  • Golden Ring serie
  • Glowing Galaxy serie
  • Vier seizoenen
  • Wildlife series

Naast de zilveren Maple Leaf munten, zijn er ook gouden Maple Leaf munten, platina Maple Leaf en palladium Maple Leaf munten. Voor ieder budget is er wel een Maple Leaf munt beschikbaar.

Maple Leaf zilver verkopen

Het verkopen van zilveren Maple Leaf munten is mogelijk bij The Silver Mountain. Wij bieden u 107% van de actuele zilverprijs voor uw zilveren Maple Leaf munten. Deze terugkoopgarantie is altijd van toepassing en onafhankelijk van de hoogte van de zilverprijs en het aantal munten wat u zou willen verkopen.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.