Altijd 100% verzekerd transport

X
Silver Eagle munt diverse jaargangen- 1 troy ounce

Silver Eagle munt diverse jaargangen- 1 troy ounce

De American Silver Eagle is een van de bekendste zilveren beleggingsmunten ter wereld. De munt weegt 1 troy ounce, wat gelijk is aan 31,103 gram, en is geslagen in 99,9% puur zilver. Ondanks de relatief hoge premie zijn Silver Eagles erg populair onder investeerders in fysiek zilver. De munten zijn wereldwijd verhandelbaar.

€ 35,10
Silver Eagle munt diverse jaargangen- 1 troy ounce

Silver Eagle munt diverse jaargangen- 1 troy ounce

per stuk
4063 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
Aantal Prijs per stuk
1-59 € 35,10
60-99 € 35,00
100-299 € 34,90
300-499 € 34,80
500-999 € 34,70
1000+ € 34,60
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

1 troy ounce Silver Eagle zilveren munt diverse jaargangen

 

 

De Amerikaanse Silver Eagle munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%). De Silver Eagle munten worden elk jaar uitgegeven door de US Mint uit Amerika. Deze munten zijn zowel leverbaar in UNC (uncirculated) als in Proof editie. De Proof editie is populair onder verzamelaars, terwijl de UNC munt voornamelijk voor investeringen in zilver wordt gebruikt.

Sinds 1986 geeft de US Mint jaarlijks deze zilveren munt uit. Bepaalde jaartallen zijn erg populair onder verzamelaars door de lage oplage van dat jaar of omdat het een ''key year'' betreft. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Silver Eagle munten van 1996, in dit jaar bestond de Silver Eagle precies 10 jaar. De munten van dit jaar zijn dan ook erg gewild onder verzamelaars. Een ander voorbeeld zijn de munten uit het jaar 1986, het eerste jaar waarin de Silver Eagle werd uitgegeven. Deze munten zijn ook erg populair onder verzamelaars.

De 1 troy ounce Silver Eagle wordt los in een plastic munthoesje verpakt en per 20 worden ze verpakt in tubes. Wij leveren munten van diverse jaargangen. De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. 

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Populair bij beleggers en verzamelaars
  • Getoonde afbeelding geldt ter indicatie, wij leveren munten van diverse jaargangen

Ontwerp van de American Silver Eagle munt

Ontwerp van de American Silver Eagle munt

Voorzijde

De voorzijde toont de afbeelding van Lady Liberty. Het ontwerp van Lady Liberty is gebaseerd op het iconische ontwerp dat in 1907 is gemaakt door Augustus Saint-Gaudens voor de inauguratiemedaille van Roosevelt. Boven Lady Liberty staat het opschrift LIBERTY, rechts van haar de inscriptie IN GOD WE TRUST en onder haar is het jaartal waarin de munt geslagen is te zien.

Ontwerp van de American Silver Eagle munt

Achterzijde

Van 1986 tot 2021 werd de achterkant ontworpen door John Mercanti en werd een heraldische adelaar afgebeeld met een schild en dertien vijfpuntige sterren. Rondom ziet u de inscripties UNITED STATES OF AMERICA - het land van uitgifte, ONE DOLLAR - de nominale waarde van de munt en 1OZ FINE SILVER - het gewicht en de edelmetaalsoort.

Specificaties

Gehalte
99,9%
Conditie
Zo goed als nieuw
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
Diverse
Land van uitgifte
Verenigde Staten
Producent

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.