Baren van palladium kopen

Palladium baren koopt u bij The Silver Mountain. Wij verkopen enkel palladium baren met een zuiverheid van 99,95% puur palladium van erkende fabrikanten. Palladium baren worden gezien als grondstof en daarom belast met 21% btw.

Meest zeldzame grondstof op aarde

Palladium is een minder bekend edelmetaal in vergelijking met zilver, goud en platina en is de meest zeldzame grondstof op aarde. De productie van Palladium komt voor in Zuid-Afrika, Rusland, de Verenigde Staten en Canada.

Palladium is wit zilver kleurig en heeft het laagste smeltpunt van alle edelmetalen. Door de unieke eigenschappen van palladium, zoals goede hittebestendigheid en trage corrosie, wordt dit edelmetaal gebruikt in katalysatoren van auto's. Hierdoor is de vraag naar palladium nog steeds erg hoog, terwijl het aanbod schaars is.

De prijs van palladium wordt internationaal uitgedrukt in 1 troy ounce, dit is 31,103 gram.

Palladium baren zijn belast met 21% btw

Palladium baren wordt wettelijk gezien als grondstof (en niet als belegging) en daarom belast met 21% btw. Voor particulieren zijn palladium baren hierdoor minder geschikt en zijn palladium munten een betere keuze, aangezien u geen btw betaald over deze munten.

Wanneer u zakelijk palladium wilt aanschaffen, dan is het kiezen voor de 1 troy ounce palladium baar een goede keuze. De btw kunt u doorgaans terugvragen bij de belastingdienst. Het palladium wordt dan onderdeel van uw bedrijfsvermogen of reserves en u zet op die manier een deel van uw vermogen om in fysiek palladium.

Uw palladium baren verkopen

Bij The Silver Mountain bieden wij een unieke terugkoopgarantie op het palladium dat u bij ons koopt. Wij kopen uw palladium baren op ieder gewenst moment van u terug. U vindt onze huidige biedprijzen terug op Inkoop Edelmetaal.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.