Palladium kopen

Bij The Silver Mountain kunt u palladium kopen met een zuiverheid van 99,95% puur palladium. Wij verkopen alleen palladium van erkende fabrikanten. U kunt bij ons palladium kopen in de vorm van munten en baren, daarnaast kunt u btw-vrij palladium kopen in combinatie met opslag bij onze partner Edelmetaal Beheer Nederland.

U kunt bij The Silver Mountain palladium kopen en dit laten verzenden naar een gewenst adres, palladium kopen in combinatie met opslag of palladium kopen en dit afhalen bij ons op kantoor. Bij ons op kantoor kunt u palladium contant kopen tot een bedrag van EUR 10.000,-

Aankopen palladium munten

U kunt bij The Silver Mountain palladium munten kopen in verschillende formaten. Wij verkopen palladium munten van 1 troy ounce, 1/2 troy ounce en 1/4 troy ounce. Het palladium wat u bij ons koopt heeft een zuiverheid van 99,95% puur palladium. Daarnaast verkopen wij alleen palladium van erkende fabrikanten.

Palladium baren kopen

Daarnaast kunt u bij ons palladium baren kopen van 10 gram tot 1 troy ounce. Wij verkopen palladium baren met een zuiverheid van 99,95% puur palladium van erkende fabrikanten. Palladium baren worden gezien als grondstof en daarom belast met 21% btw. Als alternatief heeft u bij The Silver Mountain de mogelijkheid om btw-vrij palladium te kopen in combinatie met opslag in Zürich.

Wat is palladium?

Wat is palladium?

Palladium is een minder bekend edelmetaal in vergelijking met zilver, goud en platina. Ondanks dat is palladium de meest zeldzame grondstof op aarde. Palladium is in 1803 ontdekt door William Hyde Wollaston tijdens het onderzoeken van ruw platinaerts uit Zuid-Amerika. Het edelmetaal is vernoemd naar de in 1802 ontdekte planetoïde Pallas, die op haar beurt weer vernoemd is naar de Griekse godin Pallas Athena.

Productie palladium

De belangrijkste wingebieden van palladium liggen in Rusland, Zuid-Afrika, Canada, de Verenigde Staten en Zimbabwe. De drie grootste mijnbouwbedrijven die palladium produceren zijn Nornikel, Impala Platinum en Anglo American Platinum. Het Russische Nornikel was in 2020 de grootste aanbieder met een wereldwijd marktaandeel van 44%. Impala Platinum en Anglo American Platinum hadden beide een marktaandeel van +/- 15%, samen hadden de drie mijnbouwbedrijven een marktaandeel van bijna 75%.

De eigenschappen van palladium

Palladium is een zacht zilverwit metaal dat chemisch gezien op platina lijkt, het is goed hittebestendig en heeft een trage corrosie. Palladium heeft de laagste dichtheid en het laagste smeltpunt van de metalen uit de platinagroep.

Palladium is zacht en makkelijk bewerkbaar bij verwarming terwijl de sterkte en hardheid toenemen bij lagere temperatuur. Het reageert sterk met salpeterzuur en zwavelzuur maar lost langzaam op in zoutzuur. Palladium heeft de ongewone eigenschap dat het tot 900 maal zijn eigen volume aan waterstof kan opnemen bij kamertemperatuur, om die reden is palladium zeer geschikt voor industriële hydrogeneringsreacties.

Toepassingen van palladium

Toepassingen van palladium

Palladium wordt op verschillende manieren gebruikt. Als poeder is palladium een goede katalysator en wordt het gebruikt in hydrogenerings- en dehydrogeneringsreacties, daarnaast wordt het gebruikt bij het opwerken van petroleum (aardolie) in raffinaderijen. Andere toepassingen van palladium zijn:

  • In katalysatoren van voertuigen, dit vanwege de goede hittebestendigheid en trage corrosie;
  • Door verhit palladium diffundeert waterstof makkelijk, een eigenschap die wordt gebruikt om het gas te zuiveren;
  • Palladium wordt gebruikt in de organische chemie als katalysator voor allerhande koppelingsreacties;
  • Witgoud is een legering van goud die is ontkleurd door de toevoeging van palladium;
  • Palladium wordt ook gebruikt om sieraden van te maken;
  • Palladium wordt gebruikt in de tandheelkunde, horloges, vliegtuigbougies en in de productie van chirurgische instrumenten en elektrische schakelingen;
  • Omdat het grote hoeveelheden waterstofgas kan absorberen die het bij verhoogde temperatuur weer vrijlaat, is palladium mogelijk bruikbaar als opslagmedium in brandstofcellen.
  • De palladium-waterstofelektrode.

In 2020 lag het wereldwijde gebruik van palladium op 302 ton, iets meer dan 80% hiervan ging naar katalysatoren van voertuigen.

Waarom fysiek palladium kopen?

Zoals eerder benoemd is palladium een minder bekend edelmetaal, maar de meest zeldzame grondstof op aarde. Daarnaast wordt palladium op verschillende manieren gebruikt in de industrie. Palladium heeft verschillende toepassingen en de vraag blijft nog steeds hoog, terwijl het aanbod schaars is. Om die reden kiezen beleggers ervoor om te investeren in palladium en fysiek palladium te kopen.

Online palladium kopen

Online palladium kopen

Bij The Silver Mountain kunt u veilig online palladium kopen. Het is mogelijk om uw bestelling op te halen bij ons op kantoor, te laten verzenden naar uw woonadres of btw-vrij palladium kopen in combinatie met opslag.

Het afrekentraject en onze gehele website is voorzien van een SSL-certificaat. Op deze manier kunt u veilig online winkelen. SSL versleutelt de communicatie tussen browser en webserver, daarnaast controleert het ook de authenticiteit van websites.

Tot slot heeft u de mogelijkheid bij The Silver Mountain om een aanvullende kopersbescherming af te sluiten via Trusted Shops, hiermee is uw bestelling tot een bedrag van EUR 20.000, - volledig verzekerd tegen een kleine vergoeding.

Palladium verkopen

Tot slot biedt The Silver Mountain op alle beleggingsmunten en -baren die wij verkopen een terugkoopgarantie. Wanneer u bij ons palladium koopt houdt dat in dat u altijd tegen eerlijke voorwaarden uw edelmetaal weer kunt verkopen bij ons. Wij werken met biedgaranties die gebaseerd zijn op de actuele palladiumkoers op het moment van verkopen (van u aan ons).

Neem contact met ons op voor onze biedprijs.


Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.