Voor alle bestellingen geplaatst vanaf 17 mei dient u rekening te houden met een extra verwerkingstijd.
Wij verhuizen onze voorraad naar een groter magazijn en zullen vanaf 1 juni vanaf het nieuwe magazijn nieuwe bestellingen versturen.
Hebt u momenteel een bestelling met de status Backorder? Dan wordt uw bestelling verwerkt vanaf 1 juni.
X

Munze Osterreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.

Munze Osterreich staat bekend om prachtige munten van uitstekende kwaliteit. De munten zijn erg gewild onder beleggers en verzamelaars.

Geschiedenis van Munze Osterreich

Munze Osterreich bestaat al meer dan 825 jaar. In 1988 begon Munze Osterreich als particulier bedrijf en was destijds het enige munthuis dat munten sloeg voor het Oostenrijkse volk. Dit is nog steeds het geval.

Wanneer Munze Osterreich exact is ontstaan is onduidelijk. Het munthuis wordt al in de 14e eeuw in de Oostenrijkse geschiedenisboeken genoemd. Munze Osterreich is sinds halverwege de 19e eeuw gevestigd in een prachtig gebouw aan de Heumarkt in Wenen. Dit is waar vandaag de dag nog steeds de munten worden geslagen. Het slaan heeft echter wel verschillende muntmethoden gekend. Tot de 16e eeuw werd hiervoor een slaghamer gebruikt. Daarna werd de schroefpers gebruikt en sinds ongeveer 1830 ring slag. Hiermee kon er een egale ronde vorm gecreëerd worden. Momenteel kunnen er dankzij moderne technologieën tot 750 munten per minuut geslagen worden.

Vanaf het begin heeft Munze Osterreich veel waarde gehecht aan deskundig vakmanschap en het creëren van hoge kwaliteit munten. Sinds 1733 is er een graveeracademie in Wenen en hier worden miniatuurkunstwerken gemaakt door zeer getalenteerde en ervaren ontwerpers.

Gaandeweg werden er door heel Oostenrijk verschillende munthuizen opgericht, maar tot op dag van vandaag wordt Munze Osterreich als officieel Oostenrijks munthuis beschouwd. Dit werd officieel tijdens de vorming van de Republiek Oostenrijk in 1918. In 1989 werd de naam dan ook veranderd naar Munze Osterreich, wat Oostenrijkse Munt betekent.

Wiener Philharmoniker munten

Een bekende munt van Munze Osterreich is de Wiener Philharmoniker munt. De Philharmoniker munt is en erg populaire gouden munt een heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Munze Osterreich. De munt heeft Munze Osterreich helpen uitgroeien tot een succesvol munthuis aangezien het jarenlang als de meest populaire gouden beleggingsmunt is gezien. Sinds 2008 is er ook een zilveren versie van de Philharmoniker munt en deze is binnen Europa erg populair. Samen met de Maple Leaf munt, geslagen door de Royal Canadian Mint, is de Philharmoniker munt de meest verkochte zilveren troy ounce munt in Europa.

Wij verhandelen de Philharmoniker munten geslagen in goud, zilver en platina. We kunnen zowel nieuw geslagen munten leveren van de huidige jaargang, of munten van voorgaande jaargangen die zijn teruggekocht van particulieren. Heeft u speciale wensen voor andere munten van Muzne Osterreich, neem dan contact met ons op.

Ontwerp gouden en zilveren Philharmoniker

Het ontwerp van de gouden en zilveren Philharmoniker is identiek. Opvallend aan de munten is dat de gouden variant heel erg plat is en daardoor een veel grotere diameter heeft dan andere 1 troy ounce munten, terwijl het goudgehalte en gewicht wel identiek is. De zilveren munt heeft als opvallend detail dat de rand glad is waar de meeste andere munten een kartelrand hebben. Het ontwerp van de Wiener Philharmoniker munten is gebaseerd op het Philharmonisch orkest uit Wenen. Dit is bij zowel de voor- als achterzijde het geval, daarmee is deze munt één van de weinige beleggingsmunten zonder een beeltenis van Queen Elizabeth II of een andere koning of koningin.

Op de voorzijde van de Philharmoniker munten is een orgel weergegeven, dit betreft het orgel van de Golden Hall uit Wenen. Op de achterzijde van de munt zijn diverse instrumenten van het Wiener Philharmonisch orkest afgebeeld, waaronder een hoorn, harp, violen en een cello. Het design van deze munten is afkomstig van Thomas Pesendorfer.

Overige merken

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.