Garanties en voorwaarden

Bewijs van authenticiteit

The Silver Mountain staat garant voor de echtheid en authenticiteit van alle producten die worden aangeboden. Wij kopen ons edelmetaal in van erkende producenten, zoals smelterijen met een Good Delivery Status. Alle nieuwe baren van deze producenten zijn doorgaans voorzien van een serienummer en een gesealde verpakking. De nieuwe beleggingsmunten die wij aanbieden worden ingekocht via officiële distributeurs van de grootste munthuizen ter wereld. Dit gaat om officiële munten met de status van wettig betaalmiddel.

Munten van voorgaande jaargangen worden door ons bij inname getest op soortelijk gewicht, gehalte en conditie. Middels een speciaal apparaat wordt ook gemeten in welke mate de munt of baar reageert op een magneet. Dit is per metaalsoort verschillend en deze test kan heel eenvoudig goud onderscheiden van wolfraam (dat bijna hetzelfde soortelijke gewicht heeft als goud).

Afkomstig van erkende producenten

Alle nieuwe munten worden geleverd in de oorspronkelijke verpakkingen zoals wij die inkopen van het munthuis. Als u bijvoorbeeld een monsterbox zilveren Maple Leaf munten koopt dan ontvangt u deze doorgaans in de ongeopende en originele verpakking, gesealed met het seal van het munthuis. Bij goudbaren van Umicore ontvangt u nieuw geslagen baren met een uniek serienummer in een gesealde verpakking, zodat de baren in de toekomst ook eenvoudig verhandelbaar zijn.

De munthuizen geven zelf geen certificaat van echtheid af bij de munten die worden aangeboden. Dit heeft er ook mee te maken dat de munten geen uniek serienummer hebben. Een certificaat is dus niet te koppelen aan een individuele munt.

Kopersbescherming

Wij garanderen niet alleen de echtheid van onze producten, wij garanderen ook dat u als klant geen risico loopt als u bij The Silver Mountain goud of zilver koopt. Dit is mogelijk via een unieke kopersbescherming bij Trusted Shops. Wij beschikken namelijk over een certificaat van Trusted Shops dat bevestigt dat wij conform de voorwaarden van Trusted Shops als webshop uw belang beschermen. Stel dat wij uw bestelling niet uitleveren, dat u met ons in conflict komt, of dat we failliet gaan terwijl u uw bestelling nog niet heeft ontvangen, in al die gevallen is uw aankoopbedrag verzekerd bij Trusted Shops. Tegen een lage verzekeringspremie kunt u uw aankoopbedrag tot EUR 20.000 verzekeren.

The Silver Mountain biedt deze service aan als onderstreping van haar betrouwbaarheid. Als u zelf een bestelling komt ophalen en het bedrag bij het afhalen voldoet dan hoeft u natuurlijk niet deze verzekering af te sluiten omdat er dan geen sprake is van een leveranciersrisico. Wij doen echter ook zaken met klanten uit het buitenland en met name voor die klanten kan de kopersbescherming interessant zijn. Met name als men niet eerder met ons zaken heeft gedaan en/of als er een hoge levertijd van toepassing is.

AFM vergunning

The Silver Mountain beschikt over een vergunning van de AFM voor het aanbieden van edelmetaal in combinatie met opslag. Het toezicht van de AFM is niet van toepassing op transacties waarbij edelmetaal fysiek wordt uitgeleverd, dus bij bestellingen die u zelf komt ophalen of thuis laat bezorgen.

Reviews van andere klanten

Onze betrouwbaarheid blijkt tevens uit de onafhankelijke reviews die we de afgelopen jaren hebben ontvangen. Met een gemiddelde waardering van 9,6/10 (per september 2019) staan we bekend als de meest betrouwbare bullion dealer van Nederland. Onze service bij Inkoop Edelmetaal wordt zelfs met een 9,8/10 beoordeeld, waarbij we de hoogste biedprijs van Nederland hanteren als u uw edelmetaal weer wilt (terug) verkopen en het bedrag binnen 48 uur aan u voldoen.

Terugkoopgarantie

Op alle beleggingsmunten en baren die wij verkopen geven wij een terugkoopgarantie af. Deze garantie houdt in dat u altijd weer tegen eerlijke voorwaarden aan ons uw edelmetaal kunt terugverkopen. We werken met biedgaranties die zijn gebaseerd op de goud- en zilverprijs van het moment van verkopen (van u aan ons) en dit zijn vaste formules die we hanteren ongeacht de marktomstandigheden en het volume dat u wilt verkopen. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent. Onze biedprijs is de beste van Nederland.

Algemene Voorwaarden

Op alle overeenkomsten die u aangaat zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Belangrijk om te weten is dat het aankopen van edelmetaal wordt gezien als een bindende aankoop en het is dus niet mogelijk om een bestelling te annuleren. Zodra u de bestelling plaatst dienen wij het edelmetaal in te kopen c.q. het koersrisico af te dekken en dan gaan wij dus ook een verplichting aan.

Herroepingsrecht

Bij de aankoop van edelmetaal is het herroepingsrecht uitgesloten. Dit komt doordat de waarde van goud en zilver en daarmee de munten en baren afhankelijk is van schommelingen op de financiële markten, waar wij als verkopende partij geen invloed op hebben.

Privacyverklaring

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Bekijk hier onze privacyverklaring.