Taal
Gouden 1/2 Sovereign munt 2020

Gouden 1/2 Sovereign munt 2020

De gouden Sovereign munten worden geslagen door de Royal Mint uit het Verenigd Koninkrijk. Deze munten wegen 3,8 gram en zijn geslagen in 22 karaat goud. De munten bevatten zodoende 3,7 gram fijngoud.
€ 238,75
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 238,75
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-

1/2 gouden munt Sovereign 2020

De gouden Sovereign munten worden geslagen door de Royal Mint uit het Verenigd Koninkrijk. Deze munten wegen 3,8 gram en zijn geslagen in 22 karaat goud. De munten bevatten zodoende 3,7 gram fijngoud.

De gouden Sovereign 1/2 munt is een munt met een rijke historie. De eerste Sovereign munten werden meer dan 200 jaar geleden geslagen en zijn in het Verenigd Koninkrijk sindsdien altijd gebruikt als handelsmunt. De gouden Sovereign van 2020 wordt geslagen door de Royal Mint.

Design 1/2 gouden munt Sovereign

Op de voorzijde van de munt is St. George afgebeeld, op een paard. In deze bekende afbeelding wordt Sint-Joris afgebeeld met een draak die hij zou hebben gedood. Hierbij staat de draak symbool voor het heidendom en St. George is degene die met het verslaan van de draak ook zorgt voor de bekering van heidenen tot het christendom. Afgezien van het jaartal, 2020, staan er verder geen teksten op de voorzijde van deze gouden munt.

Op de achterzijde is Queen Elizabeth II afgebeeld. Traditioneel wordt de koningin van het Verenigd Koninkrijk op deze munten afgebeeld. Bij de Sovereign van 2020 wordt het ontwerp van Jody Clark van de Royal Mint gebruikt, dit is de meest recente afbeelding van de koningin. Verder staat op de achterzijde van de munt de Latijnse tekst “DEI GRA REGINA FID DEF”, ofwel “By the Grade of God, Queen”.

Deze munt heeft een roze of roodkleurige gloed. Dat komt doordat de munt in een gehalte van 22 karaat goud is geslagen en de rest van de munt koper bevat. De kleur van het koper zorgt ervoor dat deze munt deze gloed krijgt en er anders uit ziet dan een munt die geslagen is in puur goud. Het voordeel van dit gehalte is dat munten die koper bevatten steviger zijn en minder snel krassen of beschadigingen krijgen. Fijngoud is namelijk vrij kwetsbaar.

Wij leveren nieuw geslagen Sovereign munten. Deze munten worden verpakt in luchtdichte capsules en zijn in perfecte conditie.

Gewicht van de munt 3,99 gram
Goudgehalte 91,67%
Netto goudgewicht 3,7 gram

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.