Altijd 100% verzekerd transport

X

Gouden Britannia munten kopen bij The Silver Mountain

De gouden Britannia munten worden al sinds 1987 uitgegeven door The Royal Mint. De gouden Britannia munt bevat 1 troy ounce puur goud (99,99%) en heeft een nominale waarde van £100. Naast de gouden 1 troy ounce variant worden er ook gouden Britannia munten met fractionele gewichten uitgegeven door The Royal Mint. Deze munten bevatten 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce goud.

Gouden Britannia munten

De Britannia gouden munten zijn geslagen in 99,99% puur goud door de Royal Mint uit de UK. Deze gouden munten behoren tot één van de populairste gouden beleggingsmunten uit Europa. De Britannia munten zijn leverbaar in 1 troy ounce (31,103 gram) en fractionele troy ounces, zoals 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce. Het formaat van 1 troy ounce goud is wereldwijd het meest gebruikelijk, alle munten zijn eenvoudig verhandelbaar en wereldwijd bekend.

Britannia gouden munten kopen

De gouden Britannia munten worden sinds 1987 uitgegeven door de Royal Mint. De Royal Mint gaf de gouden Britannia uit in vier coupures die vandaag de dag nog steeds populair zijn:

  • 1 troy ounce gouden Britannia munt
  • 1/2 troy ounce gouden Britannia munt
  • 1/4 troy ounce gouden Britannia munt
  • 1/10 troy ounce gouden Britannia munt

Naast de gouden beleggingsmunten zijn er ook een aantal speciale gouden Britannia munten geslagen. Deze Proof munten worden geleverd in een prachtige doos met certificaat van echtheid. De proof munten van de Britannia serie zijn uitgegeven in een gelimiteerde oplage en geschikt voor de verzamelaar van speciale gouden en zilveren munten.

Ontwerp gouden Britannia munt

Op de gouden Britannia munten wordt Britannia, ontworpen door Philip Nathan, afgebeeld. Britannia heeft inmiddels al een lange geschiedenis met het Verenigd Koninkrijk en haar munten. Al meer dan 2.000 jaar staat Britannia symbool voor het land Engeland, sinds de invasie uit het Romeinse Rijk.

Britannia werd voor het eerst rond het jaar 199 op munten van Romeinse keizer Hadrian gebruikt en haar beeltenis kwam terug op munten uitgegeven onder bewind van Charles II in 1672. Sinds deze herintroductie op de munt is ze er ook nooit meer vanaf gehaald.

De term "Britannia" (Latijn voor Britannië) stamt uit de tijd van de Romeinse bezetting van grote delen van Groot-Brittannië (ca. 50 v.Chr.). In aanbidding van de vrouwelijke persoonlijkheid van het land, werd het aanbeden als een godheid onder de naam "Britannia". Sindsdien staat de symbolische, oorlogszuchtige vrouwelijke figuur in harnas synoniem voor het patriottisme van het land. Deze aanduiding wordt al eeuwenlang niet alleen gebruikt voor scheeps- en bedrijfsnamen, maar ook voor edelmetaal en herdenkingsmunten.

Britannia blijft een symbool van kracht en progressie. Ze heeft een geruststellende bekende aanwezigheid, die ondanks de constante veranderingen altijd de wacht staat aan de kust. Britannia is een nationaal icoon en de munten met haar erop symboliseren het erfgoed van de Britse munthuizen voor investeerders over de hele wereld.

Veiligheidskenmerken gouden Britannia munt

Om vervalsing van de gouden Britannia munt te voorkomen, zijn er sinds 2021 vier veiligheidskenmerken toegevoegd aan de munt. Deze functies zijn:

  • Latent feature: een hologram effect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek.

  • Surface animation: Door middel van speciale lasergravures gecreëerde micro-details op de munt die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn.

  • Micro-tekst: de inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd door middel van speciale lasertechnologie.

  • Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.

Met het toevoegen van bovenstaande kenmerken garandeert de Royal Mint dat u uw munt echt is. Bij munten die worden ingekocht bij particulieren, controleren wij altijd of de munt echt is. Hiermee garandeert The Silver Mountain dat u altijd authentieke munten koopt.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.