Ons minimumorderbedrag is per 16 januari verlaagd naar EUR 500. Wegens positieve drukte is kantoorbezoek alleen mogelijk bij bestellingen vanaf EUR 2.500.
Taal
30 gram gouden munt Panda 2023

30 gram gouden munt Panda 2023

De 30 gram gouden munt Panda 2023 – geslagen in 99,9% puur goud – is de grootste gouden munt uit de jaarlijkse serie Gouden Panda munten van de China Gold Coin Corporation (onderdeel van People’s Bank of China).

€ 1.815,73
30 gram gouden munt Panda 2023

30 gram gouden munt Panda 2023

7 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 1 - 2 weken levertijd
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestelling

Met haar 30 gram is deze 30 gram gouden munt Panda 2023 de grootste gouden munt uit deze wereldberoemde Chinese serie van de China Gold Coin Corporation. Deze zeer populaire verzamelmunt wordt geslagen in 99,9% puur goud.

Het ontwerp van de Chinese panda munten verandert elk jaar, maar er staat altijd één of meerdere reuzenpanda’s op de voorkant van de munt. De reuzenpanda’s zijn sterk verbonden met China, zo staat de panda in oosterse culturen symbool voor vrede en harmonieuze oplossing van conflicten. Daarnaast leeft deze met uitstervende bedreigde diersoort voornamelijk in China.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Grootste gouden panda munt
  • Geslagen in 30 gram puur goud (99,9%)
  • Uitgegeven door China Gold Coin Corporation
  • Ontwerp gebaseerd op de wereldberoemde reuzenpanda

Ontwerp gouden Panda 2023

Ontwerp gouden Panda 2023

Op de voorkant van de gouden panda munten staan dit jaar twee schattige reuzenpanda’s in een boom. De twee panda’s worden weergeven in een boom tussen de bladeren. Het lijkt alsof de panda’s naar elkaar toe klimmen.  Ook de nominale waarde, het gewicht in grammen en het goudgehalte van de munt worden getoond op deze zijde.

Ontwerp gouden Panda 2023

Op de achterkant van de gouden panda munten staat al jaren hetzelfde design, namelijk een prachtige beeltenis van de Tempel van de Hemel. Deze beroemde tempel uit Peking is een belangrijke gebedsruimte voor de Chinezen. Om de beeltenis heen wordt daarnaast de naam van China in Chinese tekens en het jaar van uitgifte getoond.

Afwijkende gewichten van de Panda serie

Afwijkende gewichten van de Panda serie

De gouden panda munten van de China Gold Coin Corporation worden uitgegeven in afwijkende gewichten. Waar de meeste munthuizen kiezen voor munten van 1 troy ounce (31,103 gram) en kleinere coupures hiervan, heeft het Chinese munthuis in 2016 gekozen voor andere gewichten. De gouden panda munten zijn beschikbaar in munten van 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram en 30 gram.

Specificaties

Gehalte
99,9%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
30 gram
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
China

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.