10 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts White Greyhound

10 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts White Greyhound zilveren munt Queens Beasts White Greyhound
10 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts White Greyhound
  • Prijs: € 283,50 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De White Greyhound munt is geslagen in een zeer indrukwekkend gewicht van 10 troy ounce puur zilver (99,99%). De munt staat in het teken van de White Greyhound of Richmond.

Lees verder

De White Greyhound munt maakt deel uit van de bekende Queens Beasts serie. Deze serie wordt geslagen door de Royal Mint. De Queens Beasts serie staat in het teken van 10 indrukwekkende dieren. Dit waren tevens de dieren die in de vorm van een standbeeld “de wacht hielden” tijdens de kroningsceremonie van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II in 1953. De beelden waren gemaakt door James Woodford en stonden symbool voor het erfgoed en de geschiedenis die de koningin na haar kroning zou erven. Doormiddel van de indrukwekkende serie worden oude symbolen van voorouders, macht en heraldiek in de spotlight gezet. De White Greyhound munt is geslagen in een zeer indrukwekkend gewicht van 10 troy ounce puur zilver (99,99%). De munt staat in het teken van de White Greyhound of Richmond. Dit is een elegante windhond die met Henry VII wordt geassocieerd. De White Greyhound munt heeft een nominale waarde van £10 aangezien de munt als wettig betaalmiddel wordt beschouwd in het Verenigd Koninkrijk.

Uitgelicht

  • Geslagen door de Royal Mint
  • 10 troy ounce (311 gram) puur zilver (99,99%)
  • Deel van de Queens Beasts serie

Design van de White Greyhound munt

De voorzijde van de White Greyhound munt toont de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. De beeltenis is ontworpen door Jody Clark en komt doormiddel van een subtiel gedetailleerde achtergrond mooi naar voren. De achterzijde van de White Greyhound munt staat geheel in het teken van de White Greyhound of Richmond. De windhond is samen met een schild afgebeeld. Dit schild toont een Tudor Rose. Historisch gezien is dit iets wat met Henry VII geassocieerd wordt. Dit komt omdat zijn vader, Edmund Tudor, graaf van Richmond was en de White Greyhound met Richmond werd geassocieerd. De White Greyhound munt is een munt met een historisch en interessant achtergrondverhaal. Daarnaast bevat de munt schitterende details en heeft deze een prachtige uitstraling. 

Verpakking

De munt wordt individueel verpakt in een muntcapsule. 

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Lees minder

Specificaties

10 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts White Greyhound
Producent Royal Mint
Gehalte 99,99%
Conditie Brilliantly Uncirculated
Gewicht 10 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2022
Land van uitgifte Engeland

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review