Ontdek onze nieuwe huiskoerier: gratis levering binnen Nederland voor elke bestelling t/m 31 december 2022
Taal
1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt 2022

1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt 2022

In 2011 introduceerde Armenië haar eigen collectie zilveren munten, de Noah's Ark. Het gaat hierbij om zilveren beleggingsmunten met een zuiverheid van 99,9%. De munten zijn in verschillende formaten te verkrijgen, met ieder een gelimiteerde oplage. Hierbij bieden wij de 1 troy ounce versie aan (31,103 gram puur zilver).

€ 30,70
1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt 2022

1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt 2022

3 - 4 weken levertijd
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestelling

1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt 2022


Armenië introduceerde in 2011 haar eigen collectie zilveren munten, de Noah's Ark. De munten worden geproduceerd door de Duitse smelterij Geiger Edelmetalle GmbH in opdracht van Armenië. Het gaat hierbij om zilveren beleggingsmunten met een zuiverheid van 99,9%. De collectie bestaat uit zeven verschillende formaten met ieder een gelimiteerde oplage. Hierbij bieden wij de munt uit de collectie aan van 1 troy ounce!

Oplage
De oplage van de Noah's Ark collectie is beperkt tot 2 miljoen oplages per jaar voor de 1/4 en 1/2 troy ounce munten, 8 miljoen oplages per jaar voor de 1 troy ounce munten en 500.000 oplages voor de grotere munten met een gewicht van 5 en 10 troy ounce of 1 en 5 kilogram. 

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce zilveren beleggingsmunt
  • Ontwerp gebaseerd op de Ark van Noah
  • Geslagen in 99,9% puur zilver

Ontwerp zilveren Ark van Noah munt

Ontwerp zilveren Ark van Noah munt

Op de voorzijde van de munt is Noah's Ark afgebeeld, omringd door golven en op de achtergrond het Ararat gebergte. Op de voorgrond siert een duif met een olijftakje, het beeld voor verzoening en vrede. 

Ontwerp zilveren Ark van Noah munt

Op de achterzijde van de munt staat een wapenschild, het jaar waarin de munt geslagen is, de nominale waarde van de munt, het gewicht, de zuiverheid van de munt en aan de onderzijde staat 'Republiek van Armenië'.

Ark van Noah

Ark van Noah

Het ontwerp van de munt komt van de Armeense tekenaar Eduard Kurghinyan en verwijst naar het verhaal uit Genesis 8:4 van de bijbel (de ark van Noach). De ark van Noah is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog, 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. In de ark was plaats voor acht mensen, daarnaast kwamen van alle reine dieren 7 paartjes en van alle onreine dieren één paar in de boot mee. 

De hele aarde wordt overstroomd door een enorme watervloed. Na bijna een jaar zakt het water en stuurt Noah een vogel uit. Deze vogel keert terug en komt terug met een takje. Dit beeld, een duif met een takje, is het symbool geworden voor verzoening en vrede. Als de duif weer wordt uitgestuurd en niet meer terugkomt, kunnen alle arkbewoners weer aan land. De hoogste berg van het bergmassief in Armenië werd geïdentificeerd als de ladingsplaats van de ark, grotendeels omdat het de eerste top zou zijn die verscheen toen het water begon te zakken. Deze berg werd vervolgens 'de Ararat' genoemd. 

Specificaties

Gehalte
99,9%
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2022

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.