1 troy ounce zilveren munt Wombat 2021

1 review(s)
1 troy ounce zilveren munt Wombat 2021 1 troy ounce zilveren munt Wombat 2021 - achterkant
1 troy ounce zilveren munt Wombat 2021

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De Wombat munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver. De diameter van de munt is 40,6 mm en daarnaast heeft de munt een nominale waarde van $1.

Lees verder

De Wombat munt maakt deel uit van de Wildlife serie, uitgegeven door de Perth Mint. De wombat is een donzig dier dat in Australië voorkomt. Ze leven voornamelijk ondergronds en graven zeer uitgebreide tunnelsystemen. De Wombat munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver. De diameter van de munt is 40,6 mm en daarnaast heeft de munt een nominale waarde van $1. Dit komt omdat de Wombat munt als wettig betaalmiddel wordt beschouwd in Australië. De Wombat munt is het eerste uitgave van de Wildlife serie en heeft een oplage van 25.000 stuks. De munt heeft een simpele maar verfijnd design. De munt heeft een prachtige uitstraling, precies zoals men gewend is van de Perth Mint. 

Uitgelicht

 • Oplage van 25.000 stuks
 • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,99%)
 • In het teken van de wombat 

Design van de Wombat munt

Op de voorzijde van de Wombat munt is de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II te zien. De beeltenis is gebaseerd op degene die Jody Clark in 2016 voor de Royal Mint had ontworpen. Hetgeen dat anders is aan de beeltenis zijn de schouder en halslijn. Deze zijn normaliter niet te zien. Op de achterzijde van de Wombat munt is een schattige wombat afgebeeld. De wombat is in een ondergrondse tunnel te zien. Dit wordt doormiddel van wortels en grond aangeduid. Ook is het iconische “P” muntteken te zien. Deze is op iedere Perth Mint munt terug te vinden. Daarnaast zijn ook het jaar van uitgave, gewicht en gehalte af te lezen. De Wombat munt ziet er erg schattig uit. Het verfijnde design laat de munt tot zijn recht komen en geeft deze een prachtige uitstraling.

Verpakking

De Wombat munt wordt individueel verpakt in een munthoesje. 

Lees minder

Specificaties

1 troy ounce zilveren munt Wombat 2021
Producent Perth Mint
Gehalte 99,99%
Conditie Brilliantly Uncirculated
Gewicht 1 troy ounce
Doel aankoop Beleggen
Jaar van uitgifte 2021
Land van uitgifte Australië

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Reviews (1)

 • Gemiddelde beoordeling
 • Prijs
 • Kwaliteit

Lees reviews

 • “Mooie Wombat munt”

  Albert 17 jun. 2021
  Leuk dat de Perth Mint weer nieuwe munten geeft en dat er weer eens wat nieuws leverbaar is! 5 sterren!
  • Prijs
  • Kwaliteit