1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 verguld

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 verguld

De 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 verguld wordt geslagen in het hoge zilvergehalte van 99,99%. Deze verzamelmunt gebaseerd op het jaar van het konijn heeft een prachtige design dat met gouden elementen is afgewerkt.

€ 93,75
1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 verguld

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 verguld

per stuk
26 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-

Deze 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 verguld is een bijzondere verzamelmunt geslagen in 99,99% puur zilver en is onderdeel van The Lunar III serie van het Australische munthuis The Perth Mint. De Lunar III munten worden gedurende een periode van 12 jaar uitgegeven, waarbij het steeds wijzigende ontwerp elk jaar wordt gebaseerd op één van de dieren uit de Chinese dierenkalender.

Deze zilveren verzamelmunt wordt geleverd met certificaat van echtheid. De meegeleverde verpakking is speciaal ontworpen voor de Lunar 2023 munten en bevat een prachtige tekening van het einde van de grote Chinese race.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Zilveren verzamelmunt met een goud vergulde afwerking
  • 1 troy ounce puur zilver (99,99%)
  • Diameter: 40,9 mm
  • Vierde munt uit The Lunar III serie van The Perth Mint

Ontwerp

Ontwerp

Op de voorkant van de munt worden twee schattige konijnen getoond. De met goud vergulde konijnen zitten in het gras en één van de twee probeert besjes van de tak te eten. Het ontwerp van Ing Ing Jong wordt gekenmerkt door de vele details, zo is de vacht van de konijnen goed zichtbaar. Ook de kleine “p”, het teken van The Perth Mint en het Chinese teken voor konijn worden op deze zijde van de munt weergegeven.

Ontwerp

Op de achterzijde van de munt is een prachtige beeltenis van hare majesteit Koning Elizabeth II te vinden. Deze beeltenis is ontworpen door Jody Clark. Rondom Koningin Elizabeth II zijn de nominale waarde van de munt “1 DOLLAR”, het gewicht “1 OZ”, het zilvergehalte “9999 Ag” en de naam van de vorstin te vinden.

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem

De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender en de grote Chinese race. Deze dierenriem bestaat uit twaalf dieren en elke twaalf jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn. Volgens de Chinese legende beïnvloedt elk dier de persoonlijkheid van personen die zijn geboren in het jaar van het betreffende dier. Mensen geboren in het jaar van het konijn zijn volgends de legende intelligent en creatief.

The Perth Mint geeft op dit moment haar derde Lunar serie uit. Na het succes van de eerste twee series is in 2020 gestart met Lunar III. Elk jaar komt er een nieuwe serie munten uit met daarop één van de dieren uit de Chinese dierenriem.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Australië
Producent

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.