1 troy ounce zilveren munt Koala 2023

1 troy ounce zilveren munt Koala 2023

Deze prachtige verzamelmunt van 1 troy ounce bevat een nieuw ontwerp met twee koala, een moeder en haar jong. De zilveren munt – geslagen in 99,99% puur zilver – wordt uitgegeven door The Perth Mint en is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Koala serie van het munthuis.

€ 36,20
1 troy ounce zilveren munt Koala 2023

1 troy ounce zilveren munt Koala 2023

per stuk
248 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 4 weken levertijd
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-

Zilveren koala 2023

 

The Perth Mint geeft al een aantal jaar haar beroemde koala serie uit, elk jaar verschijnt er een nieuwe munt met een vernieuwd ontwerp met koala’s in de hoofdrol. De zilveren Koala 2023 munt bevat een schattig ontwerp van een koala met haar jong. Deze 1 troy ounce zilveren munt – 31,103 gram – is geslagen in 99,99% puur zilver en heeft een maximale oplage van 300.000 stuks wereldwijd. De munt wordt geleverd in een beschermende muntcapsule en heeft een diameter van 40,9 mm.

De koala is één van de bekende dieren uit de prachtige Australische natuur. De koala staat bekend om haar schattige uiterlijk en leeft in vaak hoog in (eucalyptus)bomen. De koala wordt in deze dierenserie dan ook vaak weergeven in een boom.

Beveiligingsteken tegen vervalsing

Op de munt is ook een speciaal beveiligingsteken toegevoegd in de vorm van een kleine micro-gelaserde letter die alleen maar zichtbaar is onder een vergrootglas. Hierdoor is de munt lastiger te vervalsen.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Zilveren munt geslagen in 99,99% puur zilver
  • Jaarlijks nieuw ontwerp met koala’s in de hoofdrol
  • Uitgegeven door het Australische munthuis The Perth Mint
  • Maximale oplage van 300.000 stuks wereldwijd

Ontwerp van de zilveren Koala 2023

Ontwerp van de zilveren Koala 2023

Voorzijde

Op de voorkant van de zilveren Koala 2023 is een nieuw ontwerp met twee koala’s te vinden: een koala klimt voorzichtig om hoog een boom in, terwijl haar jong, een ‘joey’, zich goed vasthoudt aan haar rug. Ook zijn er verschillende opschriften te vinden, zoals het woord KOALA duidelijk aan de bovenkant van de munt, het zilvergehalte 1 oz 9999 SILVER en het jaar van uitgifte 2023.

Ontwerp van de zilveren Koala 2023

Achterzijde

Op de achterkant van de 1 troy ounce verzamelmunt is een beeltenis van Queen Elizabeth II te vinden. Deze speciale beeltenis ter nagedachtenis aan de overleden vorstin staat in het teken van haar lange regeerperiode. Zo staat haar naam en reageerperiode op de munt: ELIZABETH II 1952 – 2022. Ook de nominale waarde van de munt 1 DOLLAR en het land van herkomst AUSTRALIA worden getoond. 

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Producent

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.