Taal
1/2 troy ounce zilveren munt Noah's Ark 2023

1/2 troy ounce zilveren munt Noah's Ark 2023

De 1/2 troy ounce zilveren munt Noah’s Ark 2023 is geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven in opdracht van de Armeense overheid.

€ 15,80
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 15,80
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-

De 1/2 troy ounce zilveren munt Noah’s Ark 2023 is een beleggingsmunt uit Armenia en heeft een beperkte oplage van 2 miljoen munten per jaar.

Armenië introduceerde in 2011 haar eigen collectie zilveren munten, de Noah's Ark. De munten worden geproduceerd door de Duitse smelterij Geiger Edelmetalle GmbH in opdracht van Armenië. Het gaat hierbij om zilveren beleggingsmunten met een zuiverheid van 99,9%. De collectie bestaat uit zeven verschillende formaten met ieder een gelimiteerde oplage.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1/2 troy ounce beleggingsmunt
  • Geslagen in 99,9% puur zilver
  • Ontwerp gebaseerd op de Ark van Noah

Ontwerp Noah's Ark

Ontwerp Noah's Ark

Op de voorzijde van de munt is Noah's Ark afgebeeld, omringd door golven en op de achtergrond het Ararat gebergte. Op de voorgrond siert een duif met een olijftakje, het beeld voor verzoening en vrede. 

Ontwerp Noah's Ark

Op de achterzijde van de munt staat een wapenschild, het jaar waarin de munt geslagen is, de nominale waarde van de munt, het gewicht, de zuiverheid van de munt en aan de onderzijde staat 'Republiek van Armenië'.

Ark van Noah

Ark van Noah

Het ontwerp van de munt komt van de Armeense tekenaar Eduard Kurghinyan en verwijst naar het verhaal uit Genesis 8:4 van de bijbel (de ark van Noach). De ark van Noah is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog, 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. In de ark was plaats voor acht mensen, daarnaast kwamen van alle reine dieren 7 paartjes en van alle onreine dieren één paar in de boot mee.

Specificaties

Gehalte
99,9%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1/2 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Armenië

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.