• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Gouden Dukaat 2024

409,00 Per stuk 120,29 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Voorverkoop van 1 t/m 31 mei. Dit product kan niet in combinatie met andere producten worden besteld. Voorverkoop van 1 t/m 31 mei. Dit product kan niet in combinatie met andere producten worden besteld.
De Gouden Dukaat 2024 is dé nieuwste editie van deze Nederlandse handelsmunt. De Koninklijke Nederlandse Munt geeft de Gouden Dukaat uit ter herinnering aan het rijke handelsverleden van Nederland. Deze gouden munt is geslagen in 98,3% puur goud en heeft een gewicht van 3,494 gram.

Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
3,43 gram
Nettogewicht
3,34 gram
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Koninklijke Ned. Munt

Informatie

Gouden Dukaat 2024 kopen

De Koninklijke Nederlandse Munt geeft jaarlijks Gouden Dukaten uit. Deze bijzondere gouden munt van proof kwaliteit wordt geslagen in 98,3% puur goud, heeft een gewicht van 3,494 gram en een diameter van 21 mm. De Gouden Dukaten 2024 zijn enkel in voorverkoop beschikbaar van 1 mei t/m 31 mei 2024 en zullen daarna gegarandeerd uitverkocht zijn. In juni zal de oplage worden bepaald aan de hand van het aantal verkochte Gouden Dukaten. In september worden de munten geslagen en uitgeleverd door de Koninklijke Nederlandse Munt. 
 
Naast de enkele gouden dukaat, wordt ook al jaren een dubbele gouden dukaat uitgegeven. De dubbele variant heeft bijna hetzelfde ontwerp als de enkele dukaat, enkel is een dubbele lijn stipjes toegevoegd aan de voorzijde van de gouden Dukaat. 
 

Geschiedenis van de Gouden Dukaten

Sinds 4 augustus 1586 staat de Gouden Dukaat in de Nederlandse Muntwet in de hoedanigheid van handelsmunt. De Gouden Dukaat is oorspronkelijk afkomstig uit de Republiek Venetië en werd later ook in Nederland geslagen. De Gouden Dukaat is altijd een sterke munt geweest; eeuwenlang waren deze munten een belangrijk betaalmiddel in het internationale handelsverkeer. Ze hadden een goede reputatie vanwege hun betrouwbare gewicht en gehalte. 
 
In Scandinavië, Polen en Rusland werden ze graag aangenomen en ook in de handel met Azië werd veelvuldig gebruik gemaakt van de Gouden Dukaat. De Nederlandse Gouden Dukaat groeide daardoor uit tot een van de belangrijkste handelsmunten ter wereld. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat elk jaar Dubbele en Enkele Gouden Dukaten in opdracht van het ministerie van Financiën om de herinnering aan het rijke handelsverleden van Nederland levend te houden.