• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

“Ik wilde de aankoop van fysiek zilver en goud door particulieren op een veilige en transparante manier mogelijk maken” Rolf van Zanten , oprichter The Silver Mountain

Een kleine geschiedenis: hoe The Silver Mountain uitgroeide tot de grootste goud- en zilverwebshop van Nederland

 
Als oprichter van de eerste webshop in zilveren munten in Nederland wilde Rolf van Zanten zilver als beleggingsproduct voor het grote publiek toegankelijk maken. Dat The Silver Mountain zou uitgroeien tot Nederlands grootste bullion dealer online, kon hij op dat moment nog niet vermoeden…     
 
Kansen verzilveren: Rolf van Zanten nam dit begrip wel heel letterlijk, toen hij in 2008 als bevlogen student Commerciële Economie een lastig beleggingsvraagstuk wilde oplossen. In die tijd was het verwerven van fysiek zilver als beleggingsproduct voor particulieren namelijk behoorlijk ingewikkeld. Zilverbaren konden in Nederland bijvoorbeeld bij slechts een handjevol banken worden aangekocht en waren bovendien belast met btw. Voor munten kon men vrijwel alleen bij fysieke veilinghuizen terecht. De jonge Rolf, fervent muntenverzamelaar sinds zijn vroege jeugd, liet zich inspireren door zijn geliefde hobby en vond een slimme manier om de markt open te breken. 
 

Zilveren Revolutie

 
Vastbesloten de aankoop van fysiek zilver en goud op een veilige en transparante manier mogelijk te maken, begon hij met de import van zilveren beleggingsmunten, zoals de Canadese Maple Leaf. Onder de naam The Silver Mountain bood hij deze waardevaste investering vervolgens als eerste in Nederland online aan particulieren aan. En ontketende daarmee een bescheiden Zilveren Revolutie op de edelmetaalmarkt. 
 

Onderscheidend in aanbod en service

 
Na een vliegende start breidde The Silver Mountain haar online aanbod fysiek edelmetaal flink uit. Door de lat consequent hoog te leggen en voortdurend te innoveren, veroverde Rolf met zijn bedrijf al gauw een toonaangevende marktpositie. Hij zorgde er bijvoorbeeld met producten op maat voor, dat elke webshopbezoeker - van kleine verzamelaar tot kapitaalkrachtige belegger – er iets van zijn gading kon vinden. En iets bijzonders: in de loop der jaren werden aan de toch al royale collectie gouden, zilveren en platina baren, munten en aanverwante objecten diverse unieke zelfontworpen series toegevoegd. Dankzij The Silver Mountain viel er voor cliënten ineens veel en steeds iets nieuws te kiezen. Mét de zekerheid van koopgemak, uitstekende service en transparantie in herkomst en prijsopbouw. 
De rest is, zoals men zegt, geschiedenis: in vijftien jaar tijd groeide het bedrijf uit tot Nederlands grootste goud- en zilverwebshop. En Rolf? Die blijft zich inzetten om het succes van The Silver Mountain te prolongeren. Uit liefde voor het product, op basis van jarenlange marktexpertise en de bewezen kracht van een sterk klantgerichte visie. 
 

Goed geïnformeerd investeren in goud en zilver 

 
Het kopen van edelmetaal is voor de meeste mensen geen alledaagse kost. We delen onze expertise graag met u. Zo vindt u in ons Kenniscentrum de nodige achtergrondinformatie en kunt u gebruikmaken van onze handige kieswijzer. Deze leidt u in slechts enkele stappen tot de best passende productkeuze. Behoefte aan persoonlijk advies? Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen rond uw aankoop te beantwoorden. 

Fysiek edelmetaal: kiezen voor stabiliteit

De ontwikkelingen op het wereldtoneel zijn in dit tijdperk allesbehalve een ver-van-ons-bed-show: we voelen de gevolgen dagelijks in onze portemonnee. Hoge gasprijzen, dure boodschappen en de aanhoudende gekte op de huizenmarkt raken ons allen, direct of indirect. Het beschermen van uw vermogen en koopkracht vraagt dan ook meer dan ooit om slimme en veilige beleggingskeuzes. Fysiek edelmetaal past uitstekend binnen die strategie. 

‘Gouden formule’ voor koopkrachtbescherming 

 
Spreiding en diversificatie zijn de meest voorkomende beleggingsmethoden om risico’s te beperken. Beleggingsobjecten met intrinsieke waarde, zoals fysiek edelmetaal, verkleinen de risico’s nog verder. Geen overbodige luxe, nu de spaarrentes ondanks een recente lichte stijging historisch laag blijven en inflatie steeds moeilijker te beteugelen blijkt. Zo hebben we de koopkracht van de euro en de dollar in de laatste 30 jaar met meer dan 50% zien dalen en over de laatste 90 jaar was dat zelfs meer dan 95%. Daarbij is de waarde van ons papiergeld inmiddels op niets anders gebaseerd dan op ons eigen vertrouwen in de overheid en ons vertrouwen in een monetair systeem. En ondertussen piept en kraakt datzelfde systeem onder wereldwijde economische en maatschappelijke onrust.
Gelukkig bieden goud en zilver stabiliteit in al dit tumult. Als beleggingsobjecten met een sterke onafhankelijkheid en constante waarde zijn ze zelfs in staat verliezen elders volledig te compenseren. Het is dan ook niet verrassend, dat doorgewinterde investeerders kiezen voor fysiek edelmetaal als component van hun ‘gouden formule’ voor financiële zekerheid en koopkrachtbehoud.
 

Goud en zilver: van oudsher gezien als zekere keuze

Als investeerder in edele metalen treedt u toe tot een roemrijke traditie: het bezit van goud en zilver wordt wereldwijd al ruim 5.000 jaar gezien als dé manier om financiële zekerheid te borgen. Zó lang al heeft de unieke combinatie van schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid van goud en zilver een magische aantrekkingskracht op de mens. Dat edelmetalen ook nog eens schaars zijn en hun voorraad eindig is, maakt ze tot op de dag van vandaag onweerstaanbaar. Daardoor presteren ze doorgaans ook beter dan bijvoorbeeld aandelen. 
 

De unieke universele waarde van edelmetaal

 
Natuurlijk kan de waarde van goud en zilver fluctueren door bewegingen in de markt. Elke investering brengt een zeker risico met zich mee. Tegelijkertijd profiteert u als bezitter van fysiek edelmetaal van enkele belangrijke voordelen. Zo loopt u geen kredietrisico. Er is bij uw investering immers geen tegenpartij betrokken, die in gebreke zou kunnen blijven of failliet zou kunnen gaan. Verder laat de waarde van edelmetaal zich over het algemeen nauwelijks beïnvloeden door bijvoorbeeld waardeontwikkelingen van andere financiële activa. Het is alleen al daarom bijzonder populair onder beleggers die willen diversifiëren. 
Met goud, zilver en platina in uw portefeuille kiest u voor een belegging met universele waarde. Dat betekent in de eerste plaats, dat uw belegging overal ter wereld wordt erkend en geaccepteerd als waardevolle activa. Maar ook, dat u zich bevindt in een markt, die niet sec door investeerders gedreven wordt. Goud, zilver en platina zijn behalve beleggingsobject tenslotte ook essentiële grondstoffen voor uiteenlopende toepassingen in tal van sectoren, van juwelen en geneeskunde tot technologische industrieën. Een steviger garantie, dat er wereldwijd altijd vraag zal zijn naar fysiek edelmetaal, is nauwelijks denkbaar. En dat is zeker in tijden van financiële crisis en sterke inflatie een plezierig idee. Voor uzelf en voor degenen die u na staan.
 

The Silver Mountain: zeker, veilig en transparant aankopen

 
In de groeimarkt van fysiek edelmetaal kunt u al sinds jaar en dag op ons team van betrokken professionals rekenen. Expertise en onberispelijke service zijn sinds onze oprichting de belangrijkste componenten van de missie van The Silver Mountain. Daarmee willen wij ons blijven onderscheiden. Om u op het hoogste niveau van dienst te zijn, volgen we niet alleen de ontwikkelingen in de markt nauwlettend. We luisteren ook goed naar de feedback en wensen van al onze cliënten. Heeft u vragen, suggesties, opmerkingen of complimenten? Deel ze gerust met ons! 

Onze zekerheden

  • Onberispelijke service
  • Breed en onderscheidend aanbod
  • Gegarandeerde echtheid 
  • Full Service
  • Veilige opslag
  • AFM toezicht
  • Terugkoopgarantie
  • Transparante, marktconforme prijzen
  • Altijd volledig verzekerd transport
  • Unieke persoonlijke bezorgservice

Ons assortiment: authentiek en onderscheidend 

 
Uw investering verdient een betrouwbare partner met kennis van zaken: The Silver Mountain. Ons met aandacht en zorg samengestelde aanbod, zoals opgenomen in onze catalogus, bevat zowel courante beleggingsmunten als exclusieve beleggingsobjecten (waarvan zelfs enkele in opdracht van The Silver Mountain ontworpen) en baren zilver en goud van de hoogste kwaliteit. Die kwaliteit uit zich niet alleen in de herkomst van onze producten, maar ook in hun stijlvolle ontwerpen en de unieke series waarin deze zijn opgenomen. We mogen dan de grootste muntenhandelaar in Nederland zijn, we bieden u ook graag keer op keer iets bijzonders.
 
Al onze baren zijn afkomstig van erkende, op de Good Delivery List van de London Bullion Market Association vermelde producenten en smelterijen. Dit geeft u de garantie, dat deze baren wereldwijd verhandelbaar zijn zonder dat verdere analyse vereist is. Kiest u voor goudbaren, dan ontvangt u altijd nieuw geslagen baren met een uniek serienummer in een gesealde verpakking. De munten die wij verhandelen zijn doorgaans geslagen in het hoogste gehalte zilver of goud, waarbij nieuwe munten, zoals door ons ingekocht van ambachtelijke, vaak eeuwenoude munthuizen zoals The Royal Mint altijd worden geleverd in hun oorspronkelijke verpakking. 
 

Full-service

 
Zo veel mensen, zo veel wensen. Wat die van u ook zijn, met ons full-service beleid leveren wij uw fysiek edelmetaal waar, wanneer en hoe u maar wilt. Zo leveren we aan huis , maar bieden we ook de mogelijkheid om bestellingen zelf op te halen. U kunt uw waardevaste investering natuurlijk ook veilig opslaan bij onze partner Edelmetaal Beheer Nederland. Via onze inkooporganisatie Inkoop Edelmetaal kunt u bovendien op elk gewenst moment uw edelmetaal eenvoudig en tegen de gunstigste tarieven weer verkopen.   
 

Bezorging aan huis of zelf ophalen

 
Eenvoudig en veilig: bij The Silver Mountain kunt u ervoor kiezen om uw bestelling rechtstreeks bij u te laten bezorgen. Dat gebeurt volledig verzekerd en discreet via onze huiskoerier, die uw pakket gegarandeerd persoonlijk bij u aflevert. Een identiteitscontrole en uw handtekening voor ontvangst voorkomen dat uw pakket in de verkeerde handen valt. Uw pakket wordt dan ook in geen geval bij bijvoorbeeld uw buren bezorgd of onbeheerd achtergelaten.
Gezien de relatief hoge waarde van onze bestellingen maken we hier geen uitzonderingen in. U ontvangt uiteraard op voorhand een track & trace code en een tijdsvenster van drie uur, waarbinnen de aflevering plaats zal vinden. Wilt u overdag, ’s avonds of op een zaterdag uw bestelling ontvangen? Geeft u dat gerust aan. Liever zelf uw bestelling ophalen bij ons op kantoor? Ook dat is mogelijk. Desgewenst kunt u uw bestelling ter plekke afrekenen, bijvoorbeeld contant of per PIN.
 

Terugkoopgarantie

 
Kent u onze terugkoopgarantie al? Die houdt in, dat wij garanderen dat u alle beleggingsmunten- en/of baren van ons afneemt ook weer kunt verkopen tegen marktconforme prijzen.  Wij baseren onze biedgarantie -  de gegarandeerde prijs waarvoor wij van u kopen -  op de actuele goud- en/of zilverkoers. Wij maken hiervoor gebruik van vaste formules en stellen geen limiet aan het volume dat u kunt verkopen. Om u nog beter van dienst te zijn, nemen wij zelfs geregeld de vrijheid om bij gunstige marktomstandigheden onze biedprijzen te verhogen. Als de markt goed is, profiteren onze cliënten altijd mee. Ook dat is een zekerheid bij The Silver Mountain.
 

AFM toezicht: veilig, traceerbaar, controleerbaar

 
U wilt uw eigendommen optimaal beschermen. Daarom bieden wij voor uw aangekochte edelmetalen de veilige opslagmogelijkheid van Edelmetaal Beheer Nederland. Met Edelmetaal Beheer Nederland voldoen we aan alle hoge eisen, die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt aan de verkoop van edelmetalen beleggingsobjecten in combinatie met opslag. De aan ons verleende AFM-vergunning verzekert u ervan, dat u geen onnodige risico’s loopt bij de aan- en verkoop en opslag van uw edelmetaal. Zo verlopen al uw transacties volgens vaste, transparante procedures, zijn alle transporten traceerbaar en wordt uw kostbare bezit onder toezicht van de AFM opgeslagen. 
 
Voor de goede orde: AFM toezicht is niet van toepassing op transacties, waarbij aangekocht edelmetaal fysiek aan u wordt uitgeleverd, dus bij bestellingen die u zelf komt ophalen of laat bezorgen. Vanzelfsprekend kunt u ook bij deze leveringen zonder meer rekenen op onze hoge kwaliteits-en veiligheidsstandaarden. 
 

Schaalvoordeel: nog gunstiger goud en zilver aankopen

 
The Silver Mountain verzekert u van marktconforme, real-time prijzen: wij passen onze prijzen namelijk iedere drie minuten en 24/7 aan de goud- en zilverkoers op dat specifieke moment aan. Voor u gaan we echter graag nóg een stap verder. Dankzij de schaalvoordelen die wij als grootste bullion dealer van Nederland genieten, kunnen wij bij een meervoudige aankoop onze producten namelijk tegen nog scherpere tarieven aanbieden. In onze webshop ziet u dan ook bij de gangbaarste beleggingsmunten- en baren een staffelprijs vermeld staan: hoe groter uw afname, hoe lager de stuksprijs. 
 

The Silver Mountain Kenniscentrum

 
Het is niet al goud, wat er blinkt. Als (aankomend) investeerder in edelmetaal bent u gebaat bij een eerlijk en helder verhaal rond uw aanschaf, bij transparantie, kennis en inzicht. Als service aan onze klanten hebben wij daarom een online Kenniscentrum ingericht, met een schat aan allerhande nuttige informatie over de aankoop, opslag en verkoop van goud, zilver en andere fysieke edelmetalen. In ons Kenniscentrum) vindt u bijvoorbeeld uitgebreide adviesgidsen vol praktische tips, achtergrondinformatie en onze kieswijzer, die u op basis van uw criteria de weg wijst naar het meest geschikte product voor uw investering. 
 
Daarnaast treft u in ons kenniscentrum allerhande actuele achtergrondartikelen, columns en nieuwsberichten van de hand van onze experts aan, maar ook uiteenlopende informatieve video’s, waarin The Silver Mountain oprichter Rolf van Zanten kernachtig de meest aan onze specialisten gestelde vragen beantwoordt. Zo komt u goed beslagen ten ijs wanneer u voor het eerst overgaat tot de aanschaf van fysiek edelmetaal én kunt u zich als bezitter van gouden en zilveren beleggingsobjecten desgewenst verder verdiepen in de materie. 
 
Heeft u na uw bezoek aan het kenniscentrum nog vragen? Wilt u persoonlijk advies rond uw aanschaf? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak op ons kantoor in Baarn of in onze exclusieve toonzaal aan het Prins Hendrikplein In Den Haag. Wij ontvangen u graag!