• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

6-delige zilveren Britannia set 2022 Proof

350,00 Per stuk 5,83 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
3 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De zilveren Britannia-munt - de nobele vrouwelijke krijger die bijna 2000 jaar geleden op Romeinse munten verscheen - word... De zilveren Britannia-munt - de nobele vrouwelijke krijger die bijna 2000 jaar geleden op Romeinse munten verscheen - wordt voor 2022 geportretteerd in een levendig nieuw ontwerp en blijft een natie inspireren.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Jaar van uitgave
2022
Munthuis
Royal Mint

Informatie

6-delige zilveren Britannia set 2022 proof

De zilveren Britannia-munt - de nobele vrouwelijke krijger die bijna 2000 jaar geleden op Romeinse munten verscheen - wordt voor 2022 geportretteerd in een levendig nieuw ontwerp en blijft een natie inspireren.
 
Elke ontwerper die wordt gevraagd Britannia te verbeelden, begrijpt dat hij een eeuwenoude traditie voortzet en voor 2022 heeft Dan Thorne een zeer opvallende interpretatie van het icoon gecreëerd. Britannia verscheen voor het eerst op zilveren en gouden munten die in de Romeinse tijd werden geslagen en werd 350 jaar geleden, tijdens het bewind van Charles II, nieuw leven ingeblazen op circulerende munten, toen ze verscheen op de keerzijde van koperen halve farthings en hel farthings. Sindsdien staat Britannia afgebeeld op zilveren en gouden munten en is het een symbool van hoop in moeilijke tijden. Dan Thorne's ontwerp bevat traditionele beelden, waaronder de drietand, het schild en de leeuw, terwijl het een gedurfde, moderne achtergrond heeft gevuld met zonnestralen en opkomende golven.

Op de voorzijde van de munt staat in een gestippelde cirkel de staande figuur van Britannia, de vrouwelijke personificatie van Groot-Brittannië, die naar links kijkt. Zij draagt een helm met een Korintische kuif, die naar achteren is geschoven om haar gezicht te onthullen. In haar rechterhand houdt ze een drietand, in haar linkerhand een schild met daarop het brullende gezicht van een leeuw. Op de achtergrond golven en de Engelse vlag.
 
Op de achterzijde van de munt staat het hoofd van koningin Elizabeth II, naar rechts kijkend, met de diamanten kroon op haar hoofd.


Uitgelicht

  • Beperkte oplage van 1300 sets;
  • Bevat zes munten, alle geslagen in 999 fijn zilver en afgewerkt in Proof conditie;
  • Een frisse benadering van een tijdloze munt door productontwerper Dan Thorne zet het verhaal van Britannia op Britse munten al 350 jaar voort.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.