• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

5 troy ounce zilveren Kiwi munt 2023 proof

439,00 Per stuk 2,82 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
7 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 5 troy ounce (155,5 gram) zilveren (99,9%) Kiwi munt is in 2023 gesalgen door de New Zealand Post mint. De munt heeft... Deze 5 troy ounce (155,5 gram) zilveren (99,9%) Kiwi munt is in 2023 gesalgen door de New Zealand Post mint. De munt heeft een proof kwaliteit en een wereldwijde oplage van 300 stuks. Deze 5 troy ounce zilveren proof munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
5 troy ounce
Jaar van uitgave
2023

Informatie

1 troy ounce zilveren Kiwi munt 2023 specimen

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,9%) Kiwi munt komt uit de Kiwi-muntenserie van de New Zealand Post mint. Jaarlijks wordt het design aangepast en opgedragen aan het ultieme symbool van Nieuw-Zeeland: de Kiwi.
 
De Kiwi is een schattig ogende loopvogel die van nature alleen voorkomen in Nieuw-Zeeland. De Maori’s zijn degene die de vogel zijn haar naam heeft gegeven. De op de munt afgebeelde Kiwi is de zogenoemde Tokoeka, één van de 5 soorten Kiwi’s. Wat opvalt aan de munt zijn de prachtige details en afwerking. De oplage van de munt is beperkt tot 5.000 stuks en de munt wordt geleverd in een mooi afgewerkt en karakteristiek zwart schuifdoosje.
 

Kiwi's

Kiwi's zijn over het algemeen in de nacht actief. De Tokoeka is de enige Kiwi loopvogel die ook overdag actief is. Deze wordt vaak gezien op het strand, zoekend naar eten. Kiwi's leven in families, kleintjes blijven tot wel 7 jaar bij hun ouders om te helpen.

Op de voorkant van de munt staat een afbeelding van een kiwi op zoek naar voedsel in het water op Stewart Island. Verder staat op deze zijde in de bovenrand de nominale waarde van 1 dollar en aan de onderkant de inscriptie: Toekoeka Southern Brown Kiwi Apteryx Australis. De gekartelde buitenkant geeft de munt een robuust uiterlijk. 
 
Op de achterzijde vindt u de beeltenis van de gekroonde koningin Elizabeth ll met in de rand om haar heen haar naam, het land van herkomst, de zuiverheid en het gewicht van de munt. Ook op deze zijde van de munt komt het mooie gedetailleerde ontwerp weer goed tot zijn recht.
 


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,9%)
  • Oplage van 5.000 stuks
  • Onderdeel van de Nieuw-Zeelandse Kiwi serie