• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Tuin der Hesperiden 2023

269,00 Per stuk 4,32 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
10 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 2 troy ounce zilveren Garden of the Hesperides munt is in 2023 geslagen door de Mint of Poland. De munt bevat 62,206 gr... De 2 troy ounce zilveren Garden of the Hesperides munt is in 2023 geslagen door de Mint of Poland. De munt bevat 62,206 gram aan 99,9% puur zilver en toont een delicate, gedeeltelijke kleuring, met een antieke afwerkingskwaliteit, prachtig reliëf en geselecteerde vergulding. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Mint of Poland
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

2 troy ounce zilveren Garden of the Hesperides munt 2023

Deze 2 troy ounce zilveren Garden of the Hesperides munt is in 2023 geslagen door de Mint of Poland. De munt is gewijd aan de Griekse mythologie en vertegenwoordigt de “Tuin van Hesperiden”. Dit zijn drie nimfen die de taak hebben de tuin te verzorgen en de gouden appels van onsterfelijkheid te bewaken.
 
De munt bevat 62,206 gram aan 99,9% puur zilver en toont een delicate, gedeeltelijke kleuring met antieke afwerkingskwaliteit. Tevens heeft de munt prachtige reliëfs en een geselecteerde vergulding.
 
In het land van herkomst – Niue – vertegenwoordigt de munt een nominale waarde van 5 dollar. De diameter van de munt is 50 mm en deze 2 troy ounce zilveren munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid.
 
De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 500 stuks wereldwijd.

Ontwerp van de 2 troy ounce Garden of Hesperides munt

De voorzijde van de munt toont een prachtige weergave van de Garden of the Hesperides – een legendarische plek uit de Griekse mythologie. Volgens het verhaal was de tuin een boomgaard vol fruitbomen die gouden appels van onsterfelijkheid droegen. Deze appels werden bewaakt door drie nimfen – bekend als de Hesperiden. Het ontwerp heeft gedeeltelijke verkleuringen met blauwtinten en de vruchten zijn selectief verguld.
 
De achterzijde toont de zegel van Niue. Aan de bovenzijde staat de nominale waarde van de munt – 5 DOLLARS. Hieronder staat de inscriptie PUBLIC SEAL OF NIUE – het land van uitgifte, ATUA NIUE TUKULAGI – naar het Nederlands vertaald: God, Niue, Eeuwig. Hieronder staat de edelmetaalsoort en zuiverheid – Ag 999 en het jaar van uitgifte - 2023.


Uitgelicht

  • Bevat 2 troy ounce (62,206 gram) aan 99,9% puur zilver
  • Gedeeltelijke kleuring, antieke afwerkingskwaliteit, reliëf en selectieve vergulding
  • Geleverd in presentatiedoos samen met certificaat van echtheid
  • Oplage van 500 stuks wereldwijd