• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Seymour Unicorn 2024

73,00 Per stuk 1,17 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
190 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze zilveren 2 troy ounce (62,2 gram) Seymour Unicorn munt is de vierde uitgave van de Tudor Beasts serie. Deze serie wor... Deze zilveren 2 troy ounce (62,2 gram) Seymour Unicorn munt is de vierde uitgave van de Tudor Beasts serie. Deze serie wordt uitgegeven door The Royal Mint uit Groot-Brittannië en geïnspireerd op het koninklijk erfgoed van het land.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 73,00
Prijs per gram
€ 1,17
Productsoort
Munt
Nettogewicht
2 troy ounce (62,206 gram)
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Zilveren Seymour Unicorn 2024 munt

 
Deze zilveren verzamelmunt van 2 troy ounce puur zilver is de vierde munt uit de populaire Tudor Beasts serie van The Royal Mint. Deze zilveren munt is geslagen in het hoge zilvergehalte van wel 99,99% puur zilver en heeft een diameter van 38,61 mm. 

Ontwerp van de zilveren Tudor Beasts Seymour Unicorn 2024


Voorzijde

De voorzijde toont een Seymour Unicorn, het symbool van zuiverheid en vruchtbaarheid. De Seymour Unicorn staat tegenover de Lion of England aan de voorkant van de Moat Bridge bij Hampton Court Place en is de belangrijkste ondersteuner van Jane Seymour. Rondom staan de inscripties 2oz – het gewicht, FINE SILVER – de metaalsoort, 999.9 – het gehalte, 2024 – het jaar van uitgifte en SEYMOUR UNICORN – de naam van de munt.


Achterzijde

Op de achterzijde staat het officiële muntportret van Koning Charles III, de koning van het Verenigd Koninkrijk sinds 8 september 2022.  Dit portret is ontworpen door Martin Jennings. Rondom staan de inscripties 5 POUNDS – de nominale waarde in het land van herkomst, CHARLES III – de naam van de koning en D. G. REX F. D. – de Latijnse afkorting voor “in Gods gratie, koning”.

The Tudor Beasts serie van The Royal Mint

De Tudor Beasts serie is een populaire serie van The Royal Mint. Na het succes van The Queens Beasts is ook deze serie goed ontvangen bij historici en liefhebbers van de Britse monarchie. The Tudor Beasts zijn gebaseerd op de tien stenen beesten die de Moat Bridge bij het Hampton Court Palace omlijsten. Ze staan symbool voor de verbintenis van Henry VIII met zijn derde vrouw Jane Seymour. De tien beesten worden gezien als majestueuze beschermers.


Uitgelicht

  • Vierde uitgave van de bekende Tudor Beasts serie
  • Geslagen in 2 troy ounce puur zilver (99,99%)
  • Populair bij beleggers en verzamelaars


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.