• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Sabeltandtijger 2023

80,25 Per stuk 1,29 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
198 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Deze 2 troy ounce zilveren munt Sabeltandtijger 2023 is uitgegeven voor de Royal Canadian Mint. Het ontwerp is gebaseerd o... Deze 2 troy ounce zilveren munt Sabeltandtijger 2023 is uitgegeven voor de Royal Canadian Mint. Het ontwerp is gebaseerd op sabeltandtijger (ook wel de Smilodon genoemd), dit is een roofdier dat in de ijstijd leefde. De sabeltandtijger was niet nauw verwant aan tijgers en is geen voorouder van enig nog levende grote kattensoort. Het is nog onduidelijk waardoor de sabeltandtijger is uitgestorven.
Lees meer

Specificaties

Logo Royal Canadian Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Brutogewicht
62,21 gram
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

2 troy ounce zilveren munt Sabeltandtijger 2023

Deze prachtige verzamelmunt bevat een indrukwekkende beeltenis van de sabeltandtijger, een inmiddels uitgestorven roofdier uit de tijd van de ijstijd. Ze zijn vooral bekend door hun grootte slagtanden die wel vijftien centimeter lang konden worden. Sabeltandtijgers zijn echte roofdieren, die zie je ook terug in het ontwerp van deze munt.  
 
De munt bevat 62,206 gram aan 99,99% puur zilver en heeft een diameter van 38 mm. De munt is uitgegeven door de Royal Canadian Mint en er is gekozen om geen vaste oplage te kiezen voor deze verzamelmunt. 

Ontwerp zilveren Sabeltandtijger 2023


Voorzijde

Op de voorzijde van de 2 troy ounce sabeltandtijger 2023 munt staat een indrukwekkende afbeelding van de uitgestorven sabeltandtijger. Het in detail uitgewerkte dier lijkt uit de munt te springen, klaar om aan te vallen. In de sabeltandtijger staan verschillende opschriften, zoals het land en jaar van herkomst CANADA 2023, het zilvergehalte 9999 FINE SILVER 2 OZ ARGENT PUR


Achterzijde

Op de achterzijde van deze zilveren verzamelmunt staat een beeltenis van de overleden vorstin Elizabeth II. Om haar heen staat de tekst ELIZABETH II D G REGINA. Aan de linkerkant van de beeltenis staat 1952-2022 ter nagedachtenis aan de 70 jaar durende regeringsperiode van koningin Elizabeth II. Ook de nominale waarde 10 DOLLAR staat op deze zijde van de munt. 


Uitgelicht

  • 2 troy ounce zilveren verzamelmunt
  • Geslagen in 99,99% puur zilver
  • Bijzonder ontwerp van een historische Sabeltandtijger
  • Uitgegeven door Royal Canadian Mint

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.