• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts White Greyhound

69,00 Per stuk 1,11 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 2 troy ounce zilveren White Greyhound is de 10de, en dus laatste, uitgave van de populaire Queens Beast serie. Deze zilver... De 2 troy ounce zilveren White Greyhound is de 10de, en dus laatste, uitgave van de populaire Queens Beast serie. Deze zilveren munt is geslagen door de Royal Mint uit de UK. De 2 oz White Greyhound is geslagen in 99,99% puur zilver. Deze White Greyhound heeft een diameter van 38,61 mm en is 6 mm dik.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 69,00
Prijs per gram
€ 1,11
Productsoort
Munt
Nettogewicht
2 troy ounce (62,206 gram)
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
2021
Munthuis
Royal Mint

Informatie

2 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts White Greyhound 2021

De 2 troy ounce zilveren White Greyhound is de 10de, en dus laatste, uitgave van de populaire Queens Beast serie. Deze zilveren munt is geslagen door de Royal Mint uit de UK. De 2 oz White Greyhound is geslagen in 99,99% puur zilver. Deze White Greyhound heeft een diameter van 38,61 mm en is 6 mm dik.
 
De White Greyhound, ook wel witte windhond genoemd, wordt geassocieerd met fitheid, trouw en loyaliteit. Familie van Edward III gebruikte de windhond als ambtsteken. Waardoor de windhond nauw verbonden raakte met het huis van Lancaster, voordat hij over werd genomen door de familie Tudor.

Ontwerp Queens Beast White Greyhound 2021


Voorzijde

Op de voorkant van de munt staat het ontwerp van Jody Clark van de White Greyhound of Richmond. Ook wel de witte windhond van Richmond genoemd.
 


Achterzijde

Op de achterzijde van de 2 oz zilveren White Greyhound staat de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, samen met de nominale waarde van 5 pond.


Uitgelicht

  • Onderdeel van de Queens Beasts serie
  • Geslagen in 2 troy ounce puur zilver
  • Populair bij verzamelaars


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.